Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Tarhonyás lecsó csabai módra

2013. február 04. - Csabi Konyhája

Imádom a lecsót! Van egyáltalán olyan ember aki nem? Alapvetően kétféleképpen lehet elkészíteni, van az időtakarékosabb verzió, amikor a zöldségek párolását követően néhány tojást ráütünk és ízlés szerint készre sütjük. Ezt is nagyon szeretem, de az igazán fantasztikus lecsó nekem a tarhonyás marad, nagyon nagy kedvenc, amiből természetesen nem hiányozhat a jó csabai házikolbász sem!

Az egész a jó öreg alappal kezdődik, miszerint jó sok hagymát üvegesre párolunk, majd jó sok felkockázott paprikát és paradicsomot dobunk rá, amit fedő alatt puhára párolunk. A fűszerezés nem igényel semmi különös fondorlatot: só, bors, fokhagyma, édes/erős pirospaprika, esetleg még egy evőkanálnyi kristálycukorral lehet egy kicsit pikánsabbá tenni a végeredményt. Én még a zöldségek előtt hozzáadom a felkarikázott kolbászokat is, amit egy kicsit meg is pirítok, mielőtt a zöldségek párolása következne. Azért érdemes az elején hozzáadni a kolbászt, hogy jól átsüljön illetve átjárja az egész ételt az íze. Amikor már majdnem kész van, akkor még hozzáadok 2-3 pár felkarikázott virslit is. A közben elkészített tarhonyával pedig csak egész egyszerűen összekeverem. Isteni a végeredmény!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr708577504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása