Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #118 - Chili House, Nagymegyer (SK)

A határ közelében található ez a családias kis hely, átlagon felüli, szuper burgerekkel a kínálatban!

2016. december 19. - Csabi Konyhája

Még tavasszal kaptam egy nagyon kedves megkeresést a Chili House tuldajdonosától, hogy régóta figyelemmel követi a blogot és ha arra járok valamikor, akkor ugyan ugorjak már be egy burgerre. Ebben még alapjáraton nem is lenne semmi különös, csak a helyszín éppenséggel Nagymegyer, ami a határtól nem messze Szlovákiában található. Azért nem járok túl sűrűn arrafelé, viszont úgy alakult, hogy az elmúlt hétvégén Dunaszerdahelyen játszottunk a zenekarommal és egyértelmű volt, hogy bizony meg kell állnunk majd itt egy jó kis hambira!

dsc01003.JPG

Tovább

Visszatérés a Buddies Burgerbe

Hamburger és pulled pork fúzió a Zabáljcsak közreműködésével!

Tavasszal már jártam a Buddies Burger barátságos kis egységében és akkor két nagyon jó kis burgerhez volt szerencsém, az első benyomás rendkívül pozitív volt. Azóta a havi speciális ajánlataik mindig is csábítottak egy visszatérésre, végül a múlt havi összeállításnak köszönhetően érkezett el az én időm, mivel szerencsémre a nagy sikerre való tekintettel még decemberben is kapható az American Buddy!

dsc00949.JPG

Tovább

Gab's Food Truck - őrülten jó szendvics készül ebben a gyöngyösi kocsiban!

Mert vidéken is tudják, mi fán terem egy jó kis pulled pork.

Nyáron már beszámoltam egy nagyon szuper helyről, a Muuby's-ról, ami nem csak hangulatban de ételben is nagyon erős, és ezzel bizony ellentmondást nem tűrően feliratkozott Gyöngyös a hazai street food térképre. És ez még nem minden! Szeptember magasságában szúrt szemet egy szemrevaló kis kocsika a Start Műhely udvarán álldogálva és hát azonnal fel is keltette érdeklődésemet a pulled pork szendvicseivel. Ugye ebben a témában nálam a fővárosi Zabáljcsak az abszolút etalon, így aztán nem kis várakozásokkal feltüzelve fogtam kezembe első alkalommal a Gab's szendvicsét.

dsc00934.JPG

Tovább

Burger Mustra #117 - Deep Burger, Budapest

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, a Street Food Éjszakája keretein belül már próbálkoztam a Deep Burgerrel, de a hatalmas káosz és több órásra duzzadó várakozási idő meghiúsította a tesztet. Ráadásul az ottlétem alatt szemrevételezett munkafolyamat is jó időre kedvemet szegte az újabb próbálkozástól, de aztán a napokban egy baráti sörözés alkalmával úgy voltam vele, hogy itt az ideje lecsekkolni a kínálatot. Az elmúlt egy év alatt a Stifler bárok állandó partnere lett a Deep, így már három helyszínen is fellelhető a városban, jelen esetben pedig az egykori W35 BOULVARD helyén megtalálható egységet próbálta be kis társaságunk.

dsc00905.JPG

Tovább

Füstölt cayenne csirkehúsleves

Egy leves, amit bátran odatennék bármelyik TEX-MEX étterem étlapjára!

Stabilan a mindennapjaink részévé vált a farkasordító hideg és ilyenkor tud a legjobban esni egy jó kis csípős, pikáns, gazdag leveske. Rögtön arra gondoltam, hogy a Sárréti Chilifarm füstölt cayenne őrleményét fogom az ügy érdekében csatasorba állítani és hamar össze is állt a fejemben egy igencsak extravagáns csirkehúsleves receptje, a végeredmény pedig olyannyira vadítóan jól sikerült, hogy mindenféle önfényezés nélkül mondom, hogy simán helytállna bármelyik tex-mex étterem étlapján.

dsc00875.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása