Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Gab's Food Truck - őrülten jó szendvics készül ebben a gyöngyösi kocsiban!

Mert vidéken is tudják, mi fán terem egy jó kis pulled pork.

2016. december 14. - Csabi Konyhája

Nyáron már beszámoltam egy nagyon szuper helyről, a Muuby's-ról, ami nem csak hangulatban de ételben is nagyon erős, és ezzel bizony ellentmondást nem tűrően feliratkozott Gyöngyös a hazai street food térképre. És ez még nem minden! Szeptember magasságában szúrt szemet egy szemrevaló kis kocsika a Start Műhely udvarán álldogálva és hát azonnal fel is keltette érdeklődésemet a pulled pork szendvicseivel. Ugye ebben a témában nálam a fővárosi Zabáljcsak az abszolút etalon, így aztán nem kis várakozásokkal feltüzelve fogtam kezembe első alkalommal a Gab's szendvicsét.

dsc00934.JPG

Nem kerülhette el tehát sorsát a Gab's Food Truck és rögtön egy dupla teszttel bekezdtem, mára már pedig az a helyzet, hogy visszajáró vendég is lettem. Nincs túlbonyolítva a kínálat, ami egyáltalán nem baj, kis buci és nagy buci közül lehet választani, aki pedig esetleg még nincs teljesen tisztában, hogy milyen is egy pulled pork szendvics, annak hadd másoljam ide a Gab's facebook oldalán található hivatalos termékleírást: "Pulled pork szabadfordításban "cafatos v. húzott sertéshús", ami egy fűszeres, 10 órán keresztül alacsony hőfokon sült sertés lapocka, amit a sülés után szálaira húzok. Ezt az egyedi eljárással készített húst burgonyás kenyértésztából készült buciban tálalom házi készítésű lilahagyma lekvárral, amerikai káposzta salátával és saját készítésű barbecue vagy chilli szósszal."

A mindössze 550 Ft-ért beszerezhető kicsike esetén a burgonyás buciba amerikai káposztasaláta, jó kis omlós pulled pork husi, és spéci sült hagyma kerül (ami a kezdeti lilahagyma lekvárt váltotta időközben), míg a még mindig csak 850 forintért kínált nagy testvér esetében a húson és salin kívül még cheddar sajt, csemege uborka, pirított bacon és mustáros majonéz is helyet kap az összeállításban. Rögtön első alkalommal mindkettőre rá kellett mennem, mert az első elfogyasztása után kapott sokkot még egyszer át akartam élni, haha. Kezdjük azzal, hogy a zsemle egész egyszerűen szenzációs, párját ritkítja. Friss, puha, mégis kellően masszív és egy pici pirítást is kap a rostlapon. Ez persze minden esetben egy nagyon fontos és jó kiindulási alap, de mit sem érne egy parádés hús nélkül, amit szerencsére itt meg is kapunk, ami az összeállítás közben kap még egy jó kis BBQ fürdőt is. Állagra és ízre is egészen kiváló, igazából nem is nagyon lehet ehhez mit hozzáfűzni, mert egy iszonyatosan kompakt, jó érzékkel összeállított kis szendvics ez mindkét esetben. Nyilván érdemes a fullos nagyra rámenni, de a kicsi is egy nagyon jó élmény és nevével ellentétben egyáltalán nem kicsi. Nemrég ismét Gyöngyösön jártam és egyértelmű volt, hogy muszáj elnézni a Gab's kocsihoz, mert ez egyszerűen tényleg ellenállhatatlan, ár/érték arányban pedig már szinte pofátlanság, természetesen a lehető legjobb értelemben. A kiszolgálás mindig hibátlan és jó kedélyű, a kaja minősége pedig stabilan magas. Így kell ezt csinálni! Hajrá Gab's!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1112043109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása