Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #118 - Chili House, Nagymegyer (SK)

A határ közelében található ez a családias kis hely, átlagon felüli, szuper burgerekkel a kínálatban!

2016. december 19. - Csabi Konyhája

Még tavasszal kaptam egy nagyon kedves megkeresést a Chili House tuldajdonosától, hogy régóta figyelemmel követi a blogot és ha arra járok valamikor, akkor ugyan ugorjak már be egy burgerre. Ebben még alapjáraton nem is lenne semmi különös, csak a helyszín éppenséggel Nagymegyer, ami a határtól nem messze Szlovákiában található. Azért nem járok túl sűrűn arrafelé, viszont úgy alakult, hogy az elmúlt hétvégén Dunaszerdahelyen játszottunk a zenekarommal és egyértelmű volt, hogy bizony meg kell állnunk majd itt egy jó kis hambira!

dsc01003.JPG

Egy nagyon hangulatos falusi kis utcácskában található a Chili House egy családi ház részeként kialakítva, és még kiülős opció is van, ami mondjuk most így a nagy mínuszok idején annyira nem volt alternatíva számunka. Az ajtón belépve egy kisebb alapterületű, szimpatikus kis hely tárult elénk három asztallal, amiből kettő nekünk lett fenntartva, mivel előzetesen jeleztem, hogy egy egész kisbusznyi éhes emberrel érkezek majd, haha. Egy gyors ismerkedős kis beszélgetés és étlap mustra után úgy döntöttem, hogy lássuk, mit tudnak errefelé a Juicy Lucy-ról, ami nagy kedvencem, ha jól van elkészítve, de sajnos nem egyszer sikerült már silány próbálkozásokba is belefutnom. Még a művelet megkezdése előtt szemrevételeztem az egészen elképesztően gyönyörű húspogácsákat, majd hagytam is a mestert dolgozni és bizakodva vártam a hambit, közben pedig egy doboz söröcskével múlattam az időt. Jól láthatóan eléggé pörög a hely, hiszen szinte egymásnak adták a kilincset az emberek ottlétünk alatt.

Kb. 20 perc elteltével érkeztek is az étkek, egy rendkívül jópofa kis pala lapon és hát mit ne mondjak, baromi dögösen nézett ki így egyben a kompozíció! Külön lapon érkezett a szigorúan házi készítésű sültkrumpli (0.80€) egy borzasztó menő fűszeres paradicsomszósszal kísérve. A krumpli és a szósz is hibátlan, abszolút csillagos ötös, egészen parádés köret. És a burger? Félbevágva egyből elkezdett folyni a sajt, pont ahogy az a nagykönyvben meg van írva. 16 dekányi hús közé van betöltve a sajt és hibátlan párost alkotnak, ízre és állagra egyaránt. A zsemle nem egy sablonos darab, nagyon jól megpirítva mindkét fele, de még így is kellően friss, puha maradt miközben eléggé masszív, hogy az utolsó falatokig kézben tudjuk tartani. Került a burgerbe is a fűszeres paradicsomszószból, ami nagyon jól működött itt is. Lilahagyma, saláta és jalapeno is helyet kapott még az összeállításban, ez utóbbi egyébként opcionális. Nincs túlbonyolítva tehát, de nem is kell, tökéletesen működött a dolog! Az alap verzió így 4.20€ lett volna, de még bacont is kértem bele, hiszen úgy az igazi, és így lett 4.50€ a vége. Elég baráti. A bacon sajnos nem kapott akkora szerepet, mint amire számítottam, inkább kissé megbújt a háttérben, és valamivel több pirítás is jól állt volna neki, de szerencsére még mindig ez volt az egyetlen és legnagyobb "baj".

Kellően laktató, ízletes burger volt ez, lelkiismeretesen, jó érzékkel összeállítva, és hát bizony minden előzetes várakozásomat sikerült felülmúlni. Ez a kis családi vállalkozás bizony sok nagy budapesti helyre köröket ver. A krumplival és a sörrel együtt pedig még így is csupán 2000 forintot fizettem. Köszönöm az élményt és a rendkívül szívélyes, példás vendéglátást, remélem lesz még alkalmam máskor is ellátogatni a Chili House-ba!

dsc01000.JPG

dsc01001.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3712056783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása