Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Szentendrei kiruccanás és lángos mustra

2013. július 15. - Csabi Konyhája
Szentendre egy rendkívül hálás úti cél, hiszen konkrét tervek nélkül is elég tartalmasan el lehet tölteni minimum egy fél napot ott, legyen szó romantikus sétáról a kis utcák között, Duna-parti ücsörgésről és a rendkívül csábító vendéglátó egységek bármelyikéről, a különböző nevezetességekről, csecsebecse árusokról nem is beszélve.

Ezúttal elsőként a Dumtsa Jenő utcai forgatagban keltette fel érdeklődésemet egy szimpatikus kenyérlángosozó hely, ahonnan rendkívül finom illatok szálltak a levegőben és a választék is szimpinek tűnt. Közelebb lépve valószínűleg hallgatnom kellett volna a belső hangra, ami a távozásra szólított fel miután az egyik darabon egy jól megtermett köpőlégy munkálkodott épp, én viszont távozás helyett az egyik legtávolabbi kenyérlángost kértem, ami egy furcsa mix volt, elvileg kapros, brokkolis, túrós, gombás, de úgy hogy kb. egynegyedrészt tepertős is. Ezt egy jól irányzott mozdulattal betették a kemencébe felmelegíteni és ennyi. Egy kihelyezett asztalon voltak különböző extrák elhelyezve, én 1/3 részt tejfölöztem és egy másik 1/3 részt pedig erős szósszal kentem be. A végső csalódás az első harapást követően be is következett, mivel az egy dolog, hogy langyos volt, de olyan szikkadt, száraz volt a tészta mintha tegnap óta kint lett volna a szabadban. Amúgy az ízzel annyira nem volt baj, bár az erősszósz mindenképp rossz döntés volt, mivel egy gyenge erőspista féleség volt, kegyetlenül magas sótartalommal. A helyzet az, hogy ilyen rossz kenyérlángost még életemben nem ettem, mindezt pedig 790 forintért. Mondjuk az tény, hogy éhes utána egy jó darabig nem voltam, de pozitív élménynek semmiképp sem nevezném. Én azt sokkal jobban szeretem ha inkább várni kell, de az tuti jó, friss kenyérlángos, nem pedig egy ilyen szikkadt cipőtalp.
 
Néhány sör után még mindig leterhelve a szörnyű kenyérlángossal nem hagyott nyugodni a dolog és elhatároztam, muszáj lesz valamilyen pozitív gasztronómiai élménnyel gazdagodnom! Az egyik Duna korzóról nyíló kis utca sarkán található a Fantázia Lángos nevezetű hely, ami már külsőre is megtetszett, a választék is kellően különleges egyedekből állt, illetve az elkészült darabok is szemrevalónak tűntek, a fogyasztók elégedett arckifejezéséről nem is beszélve. Töltött, nem töltött és édes lángosok szerepeltek a kínálatban, nekem pedig rögtön első ránézésre az elszászi savanyú káposztás – tejfölös tetszett meg. Szerencsére a választásom az első harapást követően azonnal pozitív fogadtatásra talált elfeledtetve a korábbi kis malőrt… Ez a lángos kérem tökéletes volt, a tészta kellően könnyed, puha, ám mégis masszív állagú volt és csak épp annyira volt zsíros, amennyire egy lángosnak lennie kell! A káposzta is hibátlan volt, ráadásul nem is spóroltak az adagolásával. Ezt a helyet csak ajánlani tudom mindenkinek, aki erre jár, mindenképp keresse fel a Bercsényi utca 2. szám alatt! Minden bizonnyal én is vissza fogok még térni, hogy kipróbálhassam a többi íncsiklandozó verziót is, ami a nem éppen rövid étlapon szerepel! 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr648577406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása