Amikor hozok fel otthonról néhány szál igazi házikolbászt, mindig ott állok a nehéz kérdés előtt, hogy mit is kezdjek vele. Ha megvágom, akkor annak nagyon gyors elfogyás lesz a vége. Persze nagyon durva élmény a kolbászos kenyér / szendvics, de az esetek többségében azért mindig megpróbálom valami különleges ételhez felhasználni. Vagy ha épp nem is különleges a dolog, de egy régi jól bevált étel, például egy rakott krumpli mégis csak egy igazi hazai kolbászból a legjobb! Ezúttal egy mennyei zöldbableveshez használtam fel egy szállal.
20 perc után kóstoltam először, én egy picit sótlannak találtam, így még megszórtam egy kis ételízesítővel, amúgy teljesen rendben volt! 1-1 kis doboz tejfölt és natúr joghurtot simára kevertem 2ek. liszttel, 1tk. kaporral, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntöttem a leveshez. Újraforrást követően végül már csak 2 pár felkarikázott füstölt pulykavirsli maradt hátra, amit néhány perc alatt készre főztem. Talán már unalmas lehet a blog rendszeres olvasóinak, de valami egészen félelmetes ízvilág kerekedett ki az egészből, arról nem is beszélve, hogy mivel a kolbász igencsak csípős volt, így aztán tényleg egy igazi ütős kis leves lett ez. Mivel elég rendesen sűrű anyag született, így kenyérrel akár önmagában is megállja a helyét a leves, mint egy kiadós fogás.