Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #103 - Muuby's, Gyöngyös

2016. augusztus 15. - Csabi Konyhája

Korábban már kétszer is szerepelt Gyöngyös városa a Burger Mustrákban (#1, #2), de egyik sem okozott túlzottan maradandó élményt. Aztán emlékszem, hogy egy ismerősöm ajánlott valami újonnan nyílt helyet anno, ami minden bizonnyal a most kivesézésre kerülő egyébként 2014 év végén megnyílt Muuby's lehetett. Már maga a logo, a külső és belső design is rendkívül bizalomgerjesztő, a hely maga pedig több mint egy étkezde, több mint egy kocsma...

dsc07834.JPG

Péntek esti látogatásom során nem túl meglepő módon elég komoly tömeg, mondhatni teltház fogadott, a bejárat előtt pedig lájtos élőzene szórakoztatta a nagyérdeműt. Az étlap igencsak szemrevaló, nem is volt annyira könnyű választanom, de végül az Ungarische Burger (1740.-) mellett tettem le a voksom. Extra nagy marhahús pogácsa (18dkg), lecsós alap, jégsaláta, paradicsom, uborka, lilahagyma, cheddar, bacon, tükortojás, valamint alapértelmezés szerint járt mindezek mellé egy adag sültkrumpli is. Elég jól hangzik már első olvasatra is!

Durván negyed órával később el is készült a mű és hát már ránézésre is igencsak bizalomgerjesztő volt az egész adagra és küllemre egyaránt. Az első falatok után pedig ellentmondást nem tűrően győzött meg a burger arról, hogy nagyon jó helyen járok. A hús valóban hatalmas és finom, a lecsós cucc pedig egészen félelmetes, nagyon nagyot üt! A sajt nyúlik mint a mesében, a bacon is igen aktívan dolgozik és rendkívül csucsogós, szaftos az egész. A tükörtojás is nagyon rendben van, minden egyes harapással egy új élmény, egy új meglepetés, egy újabb ízélmény ért a burger falatozása közben. A krumpli ugyan teljesen átlag mirelit cucc, de kategóriájában megállja a helyét, remek kísérő. Nem túlzás tehát a honlapon olvasható bemutatkozó szöveg, miszerint ez bizony tényleg országos szinten is megállja a helyét, simán felveszi a helyett több nagy sikernek örvendő fővárosi hamburgerezővel. Nem csak hatalmas az adag, de egészen kiváló ízélmény az egész és nem utolsósorban kellően különleges is, miközben az egész hely nagyon ott van a szeren! A hivatalos honlapon olvasható további érdekesség még miszerint nem a véletlen műve, ha valakinek ismerős a név és a logo, hiszen az alapítók kedvenc filmje, a Jay és Néma Bob adta az ötletet mindehhez. Hajrá Muuby's, csak így tovább!

dsc07829.JPG

dsc07832.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8210261584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása