Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Tripla pizza őrület augusztusban a Don Pepénél!

Extrém ízvilág, igazi feltét kánaán és remek kivitelezés jellemezte mindhárom pizzát.

2017. augusztus 15. - Csabi Konyhája

Augusztusban három különböző pizza ajánlattal készült a Don Pepe és bizony mind a háromnak sikerült felkeltenie az érdeklődésemet, hiszen ötletességben, extrémitásban és gazdag feltétekben tobzódnak az összeállítások. Lássuk, mit is tudnak ezek a pizzák a valóságban!

dsc03531.JPG

Elsőként az Adriatic Pizzát (fokhagyma, pesto, besamel, cukkini, chili, koktél rák, koktél paradicsom, mozzarella) próbáltam, az óbudai étteremből rendelve. Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy mennyire kell feltétekkel telepakolni egy pizzát, ez épp a kicsit szerényebb vonalat erősítette első ránézésre, viszont nagyon hamar bebizonyosodott az ellenkezője. Nagyon menő, egységes ízvilág és szuper tészta jellemezte az egész pizzát, a paradicsom és a cukkini is teljesen telitalálat, jó sok sajttal megfejelve az egészet. A kellemes csípősségért pedig feltétlenül jár a pacsi, ahogy a kellő mennyiségben és tökéletes állagban helyet kapó kis rákocskákért is, hiszen megadta az összeállításnak azt a bizonyos pluszt és egyértelműen erősítette a rendkívül pozitív összbenyomást. Könnyed, ám mégis laktató és rendkívül ízletes pizza ez.


A muszaka pizzát már a belvárosi egységből rendeltem és teljesen felfoghatatlan módon már 20 perccel később meg is érkezett a mű! Ez tényleg döbbenetes, én csak arra tudok gondolni, hogy annyira pörög a hónap akciós pizzája, hogy folyamatosan sütik és az én rendelésem befutásakor vették épp ki a kemencéből haha, de a 20 perc még így is egészen elképesztő. Tűzforró, abszolút tökéletes tésztájú pizzát találtam a dobozban, ropogós szélekkel és mennyei feltét arzenállal. A padlizsán és a darált hús kettőse nagyon jó pikáns élményt biztosított a paradicsommal együtt. Egyszerű, de nagyszerű zsenialitás ez a pizza!

Végül de nem utolsósorban a nevében épp legaktuálisabb trendet, a desztpászítót meglovagoló összeállításra mentem rá (ismételten az óbudai étteremből rendelve) kezdeti ellenérzéseimet leküzdve, amik természetesen nem a pizzának szólt, hanem inkább a nevének, haha. Van itt egyébként minden, mint a búcsúban: pizzaparadicsom, chorizo, serrano sonka, mozzarella, gomba, sült paprika, olíva bogyó, aszalt paradicsom, salsa szósz. Tyűha, hát ez aztán tényleg nem semmi! Egy igazi feltét kánaán, az ízek buja násza, totális katarzis. A nyúlós sajt, az olíva és a szárított paradicsom is nagyon meggyőzőnek bizonyult, egy igazi csucsogós álom ez a pizza, és igazából az összes összetevőt felsorolhatnám, mert bizony ez így nagyon durva élmény, valakinek már egész biztos túlzás, de én szeretem az ilyen őrületeket is, főleg ha jó a kivitelezés, márpedig jelen esetben ezzel nem volt semmi gond.

aug1-vert.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr10012750196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása