Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Az angolok híres reggelijéből brutális pizza lett a Don Pepénél!

A Full English Breakfast Pizza bizony nem gyerekjáték

2017. október 08. - Csabi Konyhája

A Don Pepe extra pizzái hónapról hónapra egy igencsak extrém, izgalmas, különleges gasztronómiai élménnyel örvendezteti meg az erre fogékonyokat, ám az októberi ajánlat minden eddiginél izmosabbra sikeredett! A Full English Breakfast már önmagában egy igencsak brutális ízélménnyel kecsegtetett, én pedig a belvárosi egységből rendelve, rendkívül kíváncsian vártam, hogy ez esetben vajon mi sül ki ebből a nem mindennapi keresztezésből. Egyáltalán nem előfeltétel, hogy az emberfia képben legyen az alap étellel, én mondjuk kifejezetten kedvelem, sokszor, sok helyen ettem már a szigetországban is három éves kintlétem alatt, de azóta itthon is próbálkoztam már vele itt-ott. Hamburger formájában több helyen is lehet találkozni vele étlapon, de most először a pizzára is felmászott az angolok hagyományos napindítója.

dsc03927.JPG

dsc03928.JPG

Már a kézhezvételnél tudtam, hogy különleges élményben lesz részem, hiszen már csak súlyra is megdöbbentően durva volt az adag. A leírásnak megfelelően mennyiségre és kinézetre is nagyon komoly volt a feltétek garmadája: pizzaszósz, bab, vöröshagyma, paradicsom, gomba, bacon, grill kolbász, sonka, tükörtojás, mozzarella, BBQ szósz. Elsőként az elképesztően finom, édeskés BBQ szósz kerített hatalmába, egyáltalán nem bántó erősségű és nem is került olyan sok a pizzára, hogy esetlegesen zavaró legyen. A kolbász elsőre kicsit furi volt, de aztán hamar rákaptam az ízére és nagyon illett az összeállításba, ahogy a bab, a zseniális ízű és állagú gomba és hagyma duója is hibátlanul teljesített. A két tükörtojás egybesütve a sonkával és a baconnel pedig megadta a kegyelemdöfést az ízlelőbimbóknak és a gyomornak egyaránt. Ha pedig mindez még nem lenne elég, a sajt se lett kispórolva, így aztán összességében egy mindent elsöprő íz- és kalóriabombaként aposztrofálhatjuk a Don Pepe októberi extra pizzáját (2390.-), ami egy igazi fenevad, minden húsimádó és nagy étvágyú instant kedvence. Az tuti, hogy ez után senki sem marad éhes! A tészta is jól teljesített, ezt vékony verzióban totális képtelenség elfogyasztani, haha, így is szegény tészta nehezen tartotta a rápakolt sokaságot. Ez bizony nagyon bitang jól sikerült, érdemes lenne talán az állandó étlapra is felvenni, mert ezt tényleg mindenkinek meg kell kóstolnia, aki pedig egyszer megkóstolja, biztos, hogy akarni fog belőle még többet és többet és többet...

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6612936791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.10.08. 13:04:30

Csabi, mostanában sajnos túl sok a Don Pepe reklám, az utóbbi 10-ből ez a negyedik ilyen posztod :(

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.10.09. 11:06:56

@Étteremkritikus: Reklám??? Ha az lenne, akkor talán pénzt is keresnék vele. :))) Amúgy ha megnézed, az utóbbi pár cikk közül a Cuba Libre szendvicsről írtak egy nem éppen pozitív kicsengésű kritikai írás. Amúgy abban igazad van, hogy sokat szerepelnek az oldalon, de azért megpróbálok egy egészséges egyensúlyt fenntartani, ugyanakkor szerintem kínálatban, ötletekben és kivitelezésben (még ha nem is mindig hiba nélkül) de ott vannak az élmezőnyben, ár/értéket és a kiszolgálás minőségét is figyelembe véve pedig kétség sem férhet mindehhez. ;)
süti beállítások módosítása