Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Szüreti kolbászleves

Rengeteg zöldség teszi teljessé ezt az elképesztő levest.

2017. november 05. - Csabi Konyhája

A legutóbbi főztömön, a szüreti pecsenyén felbuzdulva most egy szüreti kolbászleves elkészítésének estem neki, bár névadásilag a "brutálisan gazdag zöldségleves egy szál kolbásszal" találóbb lenne, haha, az élmény pedig önmagáért beszél, főleg ebben a fagyosra fordult időben nagyon jól tud esni egy ilyen jó sok mindennel telepakolt leveske!

dsc04010.JPG

Minden a szokásos módon kezdődött, azaz egy kanálnyi sült zsíron megfonnyasztottam 36dkg apróra kockázott vöröshagymát, amit sóztam, borsoztam, 10 perc elteltével pedig még 1tk őrölt köménnyel is meghintettem, valamint 3 gerezd fokhagymát is hozzáadtam, 1-2 perc kavargatást követően pedig 2tk őrölt édes pirospaprikával fejeződtek be a hagymás alap munkálatai. Ekkor elsőként az inkább nagyobb darabokra vágott csiperke gomba (26dkg) landolt a lábasban, 1-2 perc kevergetést követően pedig felöntöttem 2dl száraz vörösborral és jöhetett a többi zöldség is: zellerszár (26dkg), karalábé (26dkg), petrezselyemgyökér (21dkg), sárgarépa (40dkg). Felöntöttem két liter vízzel, a forrást követően pedig a 25dkg kelbimbó és az egy szál felkarikázott házi szárazkolbász (37dkg) is hozzáadásra került. Fedő alatt, időként megkeverve rotyogtattam a levest, amit 20 perccel később késznek is ítéltem, hiszen minden zöldség kellemesen megpuhult addigra. A végén még egy picit sóztam és 1tk 7pot brown chili esszenciával fejeltem meg az összképet (de persze ezt bármilyen chilivel lehet helyettesíteni) és négy tojást is még óvatosan a levesbe engedtem utolsó lépésként.

Nincs nagyon mit ragozni ezen, egészen elképesztő sűrűségű, rendkívül változatos ízvilágú, kellemesen csípős, ízletes leves született, ami nem utolsó sorban igencsak laktató is. Télvíz idejére különösen ajánlott elmenteni ezt az egész testet és lelket átmelengető receptet! (8 adag)

dsc04009.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1613120522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása