Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Brutális sörkorcsolya opció a Don Pepénél!

Ha már unod a ropit...

2018. július 08. - Csabi Konyhája

Talán eddig még nem esett szó erről itt a blogon, de bizony én nagy rágcsa mester vagyok, jöhetnek különféle magvak, chipsek, popcorn, és még sorolhatnám. Az utóbbi időben viszont már egy kicsit be is sokalltam ebbe a végtelenített körforgásba, amiből időnként azért kizökkent 1-1 saját készítésű sült, vagy akár nyers zöldség, valami spéci mártogatóssal. Jelen esetben egy baráti sörözgetős, beszélgetős, félszemmel meccset nézős alkalommal vetődött fel a kajarendelés gondolata és pont kapóra jött a Don Pepe spéci ajánlata, ami egy elég menő alternatívának tűnt.

dsc05351.JPG

A Don Pepe Fried Chicken néven futó összeállítást DUO (3990.-) és SUPER SIZE (7490.-) méretben lehet kérni, mi értelemszerűen megelégedtünk az előbbivel. 12 db ropogós csirkemell csík parmezános és/vagy pikáns ízű cornflakes panírbundában, 6 db szezámosbundás sajtrúd, 12 db rántott hagymakarika, 2 választható mártás, Don Pepe burgonya. Szerencsére a bundát lehet fele-fele arányban is kérni, mi ezt választottuk, az alapértelmezés szerinti két szósz mellé pedig még egy harmadikat is kértünk (+300.-) még biztos, ami biztos alapon.

Ahogy arra számítani lehetett, egy igencsak tekintélyes méretű és súlyú dobozt adott át a futár, amihez még 3 doboz meggy-citrom alkoholmentes söröcske is érkezett ajándékba. Első körben mindenből szedtünk ki tányérra néhány darabot, a képen látható adagból végülis így kb. 3 jött ki, nem véletlenül írják az ételhez hogy kb. 2-3 fő részére. A csirkemell csíkok nagyon jól teljesítettek, a bunda ízre és roppanósságra is csillagos ötös volt. A sajtszósz, don pepe szósz és a guacamole trió is hibátlan döntésnek bizonyult. A DP krumplit már ugye jól ismerem a hamburgerek mellé járó állandó köretként, és nekem mindig bejött ez a stílus, ami jelen környezetben is kiválóan működött, egyedül a mennyisége okozott csalódást. A sajtrúd is egy érdekes falatozni valónak bizonyult, de egy folyósabb/nyúlósabb állag sokat emelhetett volna az élményen. A hagymakarikák teljesítettek összességében a leggyengébben sajnos. Mármint alapvetően nem volt velük gond, csak sajnos nem voltak egyáltalán ropogósak, kicsit állottnak, vagy kevésbé sültnek tűnt. Összességében elmondható, hogy 3 ember kellemesen jól tud lakni egy ilyen doboz befalásával, kettő embert pedig simán padlóra tud küldeni a kajakóma. Ár/érték arányt nézve mondjuk azért rezeg a léc, bár az elsőre kissé becsapósnak tűnő adag azért végül több, mint bőségesnek bizonyult. Ha a sajtrúd és a hagymakarika is jobban teljesített volna, akkor egy igazán maradandó élménynek nevezném ezt a brutális, főétkezéssel felérő rágcsa pakkot, de még így is simán a kipróbálásra érdemes kategóriába sorolnám. 

dsc05353.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8014099975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása