Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Egy igazi keleties ízvilágú csoda a Don Pepe havi extra pizzája

Ismét egy jól sikerült, emlékezetes összeállítás született!

2018. november 13. - Csabi Konyhája

A Don Pepe novemberi extra pizzája, a Nasi Goreng (2590.-) első látásra/olvasatra fanatizált. Alapból nagy rajongója vagyok a keleties ízeknek, a garnéla és a gyömbér jelenléte pedig egy igazán különleges ízélménnyel kecsegtetett az összkép tekintetében. A nasi goreng egyébként egy indonéz étel, zöldséges-húsos sült rizs neve és az összetevők teljes listáját olvasva (mozzarella, pizzaszósz, fokhagyma, gyömbér, tojás, kaliforniai paprika, csirke, garnéla, sárgarépa, cukkini, lilahagyma, ketchup, szójaszósz) pedig nem kellett különösebben nagy képzelőerő hozzá, hogy a végeredmény minden bizonnyal egy igazi Don Pepés kínai tészta/leves ízbomba lesz pizza köntösben.

dsc06001.JPG

A futár érkezését követően a pizzás dobozt kinyitva lényegében egy az egyben a promo fotón látható kép köszönt vissza, a falatozást megkezdve pedig a szokásostól eltérően kicsit lassabban, 2-3 szelet elfogyasztása után kezdett csak igazán összeállni a kép, összeérni az ízélmény. Ezt én egy kellemes fordulatnak éltem meg, hiszen nem egyből támadták le az ízlelőbimbóimat, hanem szép lassan jöttek elő az összeállítás értékei. A zöldség szekció a szójaszósszal megfejelve meghozta a korábban már említett kínai ételek hamisítatlan világát, a garnélával és a julienre vágott gyömbér darabkákkal való találkozás pedig minden egyes alkalommal egy újabb és újabb elégedett kaján vigyort varázsolt az arcomra. A tükörtojás is hozzáadta a pizzához a maga kis plusz pontját de az igazat megvallva összességében nagyon jó az egész pizza. A maga szolid vadságával ejtett rabul engem ez a mű, amiért mindenképpen jár tőlem a pacsi!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2814369875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naneszórakozz 2018.11.14. 11:51:56

Nagyon jól néz ki, csak ne kerülne ennyibe!

Attilajukkaja 2018.11.14. 17:59:29

A nasi goreng egy indonéz sült rizs. Fura gondolat ebből pizzát csinálni. Olyan mintha bácskai rizses hús vagy rizottós pizzát kínálnának. :o)
Attól még lehet finom.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2018.11.14. 20:50:07

@Attilajukkaja: hát a Don Pepénél simán előfordulnak ilyen őrületek... :)
süti beállítások módosítása