Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

MexBeef Wrap - egy igazán dögös, mexikói tekercs a Don Pepétől

Chilis bab kedvelők előnyben!

2019. január 15. - Csabi Konyhája

A Don Pepe legifjabb ételcsoportja, a tortilla tekerések az eddigiek alapján engem elég nagy rajongóvá tettek, hiszen ízre és adagra is jól eltalált kajákról van szó és a MexBeef Wrap névre hallgató (1980.-) januári összeállításról pedig már első olvasatra megállapítottam, hogy olyan, mintha személyre szabottan nekem készült volna. A tortilla tekercsbe cheddar, marhahús, rizs, bacon, lilahagyma, fokhagyma, mozzarella, jalapeno, vörösbab, kukorica, paprika kerül, ami azért elég izgalmasan hangzott hatalmas chilis bab rajongóként. 

dsc06290.JPG

Jelen esetben fokhagymás tejfől, salsa és guacamole mártások közül lehet választani extraként, az első kettő mellett döntöttünk és végül jóbarátommal felezve sikerült mindkettőt megkóstolni. Érdekes, hogy elég markánsan más ízélményt adott a kettő, illetve küllemben is akadt azért eltérés, ahogy az a képeken is látható. Nekem nagyon bejött a tejfölös verzió is, a salsás viszont egy eszementem erőteljes ízorgia volt, sokkal teltebb, ütősebb élményt nyújtva, de alapvetően mindkettőt baromi dögösnek nevezném, nehéz lenne választanom a kettő közül, ha kellene. Ami viszont végig uralta az összképet az a talán már kicsit túltolt jalapeno mennyiség, így aztán az erő faktorra egyáltalán nem lehetett panaszom. Imádom a jalapenot, de talán egy picit kevesebb ezúttal több lett volna és a többi összetevő is jobban megmutathatta volna magát, de engem így is maradéktalanul meggyőzött ez a tekercs. 

dsc06286.JPG

dsc06287.JPG

dsc06288.JPG

Mondjuk a promo fotó kicsit túlzottan is jóra sikerült, de mindettől függetlenül az adag és az íz is abszolút rendben volt, így aztán elmondható, hogy háromból három a jeles osztályzat a Don Pepe tekercsek háza táján. Izgatottan várom a folytatást!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3214559314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása