Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #150 - Hardee's, Montana (USA)

Íme egy tökéletes bacon & sajtburger, amivel kimaxolták az egyszerű de nagyszerű elvet!

2019. március 02. - Csabi Konyhája

Egy brutálisan hosszú, 15 órás autóút vége felé álltunk meg valahol Montanaban, Billings közelében pihenni egy kicsit és hát pont kapóra jött a Hardee's szimpatikus kis egysége, ahová belépve egy tipikus gyorsétterem képe fogadott és egy igencsak szimpatikus étlap. A Hardee's lánc egyébként jellemzően a déli és középnyugati részén található meg az USA-nak és 1960-ban nyitott meg az első étterme. Rövid gondolkodást követően azonnal beneveztem a ránézésre és elnevezésre is több, mint szimpatikus 2/3lb. Monster Thickburgerre.

dsc06626.JPG

A szokásosnál is fényesebb és méretesebb buciból igencsak tekintélyt parancsoló módon kandikált ki 4 szelet bacon, 3 szelet amerikai sajt és két brutális 15 dekás Black Angus húspogácsa. A zsemle jóval masszívabb a gyorséttermi átlagnál, de mégis könnyed, miközben végig jól egyben lehetett tartani a tekintélyes húsmennyiséget. Igazából nem lett túlbonyolítva az összeállítás, ami az egyszerű de mégis nagyszerű elvet követve kényszerít térdre minden burger fanatikust.

Alul 2 szelet bacon és 1 szelet sajt, a két húspogácsa között egy szelet sajt, felül pedig ismételten 2 szelet bacon és egy sajt, némi majonézzel megkínálva még a tetejét a kompozíciónak. Semmi felesleges hülyeség, semmi cifrázás, csak egy igazi hamisítatlan és brutálisan finom bacon & sajtburger, amihez hasonlóval ugyan bárhol lehet találkozni, de ilyen parádés kivitelezéssel már nem olyan biztos. A húspogácsákból a legkisebb nyomásra is gejzírszerűen tört elő a szaft, miközben a faszenes grillezésnek köszönhetően egy rendkívül kellemes füstösség járta át az egész burgert. Mondjuk valamivel több szószt elviseltem volna, de ez legyen a legnagyobb baj. A cirka 2000 forintos árat pedig határozottan megérte, mivel ízre és adagra is abszolút jelesre vizsgázott a mű és egy újabb rendkívül kellemes élménnyel gazdagodtam!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3914662477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

altimus 2019.03.04. 14:35:37

a dupha husos combo 1990 kaloria. :)

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2019.03.04. 16:21:26

@altimus: krumplival és üdítővel, de én csak a burgert ettem :))))

Before · http://azbeszt.blog.hu 2019.03.04. 18:45:57

Atomjól néz ki, mondjuk azt a majonézt nem nagyon tudom rendszerbe helyezni. De jöhetne akár most rögtön!
süti beállítások módosítása