Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Egy igazán húsvéti összeállítás a STOP BURGER havi ajánlata

Benne minden, amit ilyenkor elvárhat az ember

2019. április 07. - Csabi Konyhája

A békéscsabai STOP Burgerben már hazajáró vendégnek számítok, hiszen egy bivalyerős első élménnyel összekötött azonnali összekomázást követően egy frenetikus szendvicsezés, majd tavaly decemerben már egy közös burger parti következett. Mindig figyelem az aktuális havi burger specialitásukat, amit most a csillagok állásának köszönhetően én magam is meg tudtam kóstolni.

dsc06798.JPG

Április lévén mi más is lehetne a központi téma, mint a Húsvét. Már első olvasatra sem lehet okunk panaszra, hiszen egy jó érzéssel/érzékkel megálmodott, mindenféle szélsőséges kilengésektől mentes, hamisítatlan húsvéti all star burgerről beszélhetünk. (Egyébként kíváncsi vagyok, lesz-e valaha valaki olyan bátor, hogy esetleg nyúlhússal próbálkozzon, ez most így eskü nekem is most jutott csak eszembe eme sorok írása közben...)

dsc06795.JPG

Na de nézzük, hogy miről is van itt szó! A már jól ismert kiváló minőségű, friss buci alsó felére először jégsalátával, paradicsom karikákkal és nem kevés marinált retek karikával ágyaznak meg, amin a már szintén régi ismerősként üdvözölt 15dkg-os marha húspogácsa pihen. A húsra egy szelet füstölt karaj és a szintén védjegynek számító edami / vörös cheddar keverék kerül olvasztott állapotban, majd egy igen tekintélyes mennyiséget halmoznak a spéci tormás tojássalátából és ezzel teljessé is válik a kép. Mindez pedig 1890 forintért.

Még mielőtt bárki megijedne, hogy miért nincs benne szósz, nem kell aggódni, hiszen a spéci tojássalátának köszönhetően nincs is szükség további öntetre, hiszen igencsak szaftos, lucskos-tocsogós az összkép. A tormás-lilahagymás tojássali és a renkdívül kellemes füstösségű karaj teljes mértékben hozza a húsvéti érzetet és a retek is ad egy kis pluszt az összképhez, nem kell félni tőle. (Ez utóbbit csak azért írom, mert annak idején a nagy facebook-os burger csoportban szinte teljesen hülyének néztek egy fővárosi kis burgerezőt, ahol szintén marinált retket merészeltek tenni egy tavaszi burgerbe.)

dsc06800.JPG

Szóval igazából nagyon jó egyensúlyban vannak az elemek, kiválóan működik egyben a burger és hiba nélkül hozza az ünnepi hangulatot, így aztán én magam is csak ajánlani tudom minden burger fanatikusnak, hogy nyugodtan tegyen vele egy próbát! A mellé kért káposztasaláta is régi ismerősöm már és megnyugvással töltött el, hogy a minőség továbbra is a régi. Kellemesen ropog, rendkívül ízletes, friss, a lehető legoptimálisabb állagú az egész és hát adagra is igencsak korrekt. Örömmel nyugtáztam azt is, hogy a belső kialakítás is folyamatosan fejlődik, valamint úgy láttam, hogy a kiülős terasz rész is már lényegében startra kész. Hajrá!

dsc06803.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr614744801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DogTheDog 2019.04.10. 21:02:55

Ez borzasztoan fest. Inzultus burgernek nevezni.
süti beállítások módosítása