Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

A Wall Streetre költözött a Retro Burger!

Mostantól a Nagykörúton robog tovább a főváros egyik legszerethetőbb burgerezője

2019. június 30. - Csabi Konyhája

Bő három és fél évvel ezelőtt ismerkedtem meg a körútról nyíló VIII. kerületi kis mellékutcában ténykedő Retro Burger kicsiny kis egységével és rögtön kétszer is sikerült elvarázsolnia. (#1, #2) Ahogy annak idején is írtam, itt aztán tényleg mindenki egész biztosan megtalálja a számítását, hiszen az egészen alap, retrós burgerektől kezdve a komolyabb összeállításokon, angus húson át egy zavarba ejtően bőséges szószválasztékon keresztül tényleg igencsak változatos a választék. A hely egyetlen komolyabb hibája a kis alapterületben, illetve a megfelelő szellőztetés/szagelszívás kialakításának lehetetlenségében rejlett, amit nemrégiben egy igencsak nagyszabású lépéssel sikerült egy csapásra orvosolni.

dsc07081.JPG

Mindössze két villamos megállóval beljebb, a Wesselényi utcai megállónál található, három hónappal ezelőtt újonnan nyílt Wall Street Bistroba költözött a Retro, ami minden szempontból egy nagy előrelépésnek nevezhető. Ugye egyrészt frekventáltabb helyen található, mint az előd, ám mégsem költözött sokkal messzebb, másrészt pedig sokkal nagyobb az alapterület, jó kis kiülős/napernyős asztalokkal megfejelve, a bisztrónak köszönhetően pedig gazdag italválasztékkal. Persze az jól látszik, hogy nem feltétlenül nyerte még el minden végleges formáját és ötletekben sincs hiány, de már így is teljesen szerethető és fogyasztásra alkalmas a helyszín. A belépést követően rögtön szemben találjuk meg a Retro Burger kuckóját, én pedig kissé korai érkezésemnek köszönhetően a konyhai nyitás előtt szorgoskodó Józsival el tudtam még beszélgetni a miértekről és hogyanokról, amiket végülis ebben a bekezdésben már lényegében ki is elemeztem.

Az étlap és értelemszerűen az alapanyagok is maradtak a régiek, különböző húspogácsa méretekkel lehet variálni a pofás összeállításokat, vagy éppenséggel 20 dekás angusszal is kérhető mindegyik burger. A szagelszívás itt maximálisan meg van oldva, úgyhogy emiatt senkinek sem kell aggódnia, viszont ugyanúgy látványkonyha jelleggel készülnek az ételek, én pedig hagytam, hogy a mester kedvenc összeállítását készítse el, ami konkrétan ebben a formában nem is szerepel az étlapon. Itt ki is emelném, hogy mindenki nyugodtan variáljon a burgerekkel, Józsi egyébként is egy nagyon beszédes és nyitott forma, úgyhogy nyugodtan kérjetek tőle is segítséget, illetve ne tartsátok magatokban extrém kívánságaitokat, ötleteiteket! 

A már jól ismert fényes, édeskés buci aljára némi saláta, valamint egy kis csalamádé került elsőként, majd erre került a húspogácsa szaftján megforgatott, megpirított lilahagyma egy kis fokhagymás grillszósz társaságában. Erre az ágyra került a 20dkg angus húspogácsa, amire a sütés közben pár szem sült fokhagyma is került, ami egy szellem chilis/rozmaringos olajban fürdött és a Chilion kiválósága. Mindezt pedig egy igen komoly 16 hónapig érlelt fehér cheddar sajtos takaró réteg fedett be. Erre került még pár szelet szintén grillezett paradicsom, két szelet pirított bacon, végül pedig egy jó kis szósz varázslat zárta a sort. Egy kis chipotle és némi BBQ szósz tökéletes elegye tette fel az i-re azt a bizonyos pontot és egy olyan brutális képet mutatott az elkészült burger, hogy bizony néhány másodpercig csak gyönyörködni tudtam benne, mielőtt a félbevágás, majd a brutális elfogyasztás sorsára jutott!

dsc07082.JPG

Erre az ízkatarzisra bizony nem voltam felkészülve! Nem gondoltam volna, hogy egy ennyire egységes, harmonikus ám mégis rendkívül sokszínű és változatos, egyedi ízélményben lesz részem. A hús értelemszerűen nagyon magabiztos központi szerepet játszott és a szószok is tökéletesen harmonizáltak egymással. A pirított lilahagyma, pirított paradicsom és csalamádé triója kegyetlen jól működött, ahogy a pikáns sült fokhagyma is keményen dolgozott a katarzis biztosításán a baconnel együtt. Amit viszont még mindenképp kiemelnék, az a fehér cheddar rendkívül erőteljes jelenléte az ízvilágban, amihez még csak foghatót se nagyon éreztem korábban. Ha tehetném, minden burgert ilyen sajttal kérnék, ennék, mert ez valami eszeveszetten nagyon jóóóóó!

dsc07079.JPG

dsc07080.JPG

dsc07085.JPG

Egy szó mint száz, mindenkinek csak ajánlani tudom a megújult Retro Burger barátságos kis kuckóját a Wall Street Bistro égisze alatt vasárnap kivételével a hét minden napján 11:00-tól este 10-ig. Minőségi, friss alapanyagok, változatos feltétek és sehol máshol nem található szószválaszték. Ami pedig igazi pikantériája az egésznek, hogy Józsi 6 éve már, hogy egyszemélyes hadseregként viszi a vállán a burgerezőt és én mindig nagyra értékeltem azt, ha az étel mellé egy olyan parádés személyes plusz kontakt és élmény is társul, mint itt. Jól láthatóan szívvel-lélekkel, nagy odafigyeléssel és fanatizmussal készül minden étel, ami a végeredményen is látszik, érződik. Hajrá-hajrá csak így tovább!!!

A WOLT rendszerében erre a linkre kattintva pedig akár házhoz is rendelhetitek a burgereket!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2414918786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása