Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Ananászos Hawaii Spagetti Pizza a hónap őrülete a Don Pepénél!

Hogy micsoda?!?!

2020. június 20. - Csabi Konyhája

Első olvasatra nagyon elképedtem és bár nem gondoltam komolyabban bele, hogy vajon milyen élményt is nyújthat egy ilyen nem mindennapi őrület, de valahogy azt éreztem, hogy ez egy igazi nekem való összeállítás. Ráadásul ezúttal még háttérsztori is van egészhez, íme: Állítólag Új-Zéland korábbi miniszterelnökének saját házi receptúrája alapján vált népszerűvé 2017-ben ez az extravagáns összeállítás, méghozzá olyannyira, hogy az új-zélandi pizzások azóta is időről-időre étlapjukra teszik érdekességként. Nos, az ötlet nekünk is nagyon megtetszett, ezért aztán júniusra elkészítettük a hónap extra pizzájaként saját HAWAII SPAGETTI PIZZA verziónkat, ami húsos és vegán verziókban is elérhető. (2590.-)

dsc08634.JPG

A békéscsabai étteremből rendeltem, természetesen a húsos verziót és első ránézésre szimpatikusnak is tűnt, illetve a dobozból előtörő illatfelhő is igen kecsegtető ismerkedési alapnak bizonyult. Nem lett lespórolva semmi a beígért feltétekből, de az ízvilág valahogy mégis hiányos volt számomra. Mert hogy milyen is ez a pizza? A tészta egy paradicsomos alappal lett bőségesen megkenve, majd erre spagetti tésztát halmoztak (illetve még az összeállítás teje is kapott némi paradicsomszószos löttyintést), ami így ebben a formában egy kissé ügyetlen redundás érzetet keltett bennem tészta ügyileg, mintha egy szendvics abból állna, hogy két szelet kenyér közé egy harmadik kerül. A fel-felbukkanó ananász se igazán adott többletet az ízélményhez, mondom ezt úgy hogy én nem tartom istenkáromlásnak az ananászos pizzát de a hamburgert sem. Innen viszont hiányzott nekem valami csibészség, egy ütős csavar. A mediterrán sonka mondjuk határozottan jót tett az összeállításnak, de én valahogy mégis kissé tanácstalanul falatoztam ezt a pizzát.

dsc08633.JPG

dsc08632.JPG

Kétségtelen tény, hogy éhes nem maradtam, viszont a nagy áhitat sajnos elmaradt. Kár érte, mert 1-2 jó ötlettel elég durván fel lehetett volna turbózni ezt, például több sajttal, esetleg valamilyen karakteresebb fűszerezéssel, netán még valamilyen hússal, ha már egyszer húsos. Mert így egy kicsit olyan semmilyen volt nekem ez az ízvilág sajnos. 

dsc08636.JPG

dsc08639.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7315812464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása