Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Egy jó kis füstös vadulás a Don Pepe januári kínálatában

Az erdő mélyére kalauzol el minket a hónap tekercse

2021. január 10. - Csabi Konyhája

Január hónapban az extra pizza és a tortilla tekercs központi eleme is a vargányás szarvasragu a Don Pepe kínálatában, ami már így elsőre is elég jól hangzik és természetesen nem hagyhattam ki kedvenc ételcsoportom legújabb megvalósulását, amit az Erdő Mélyén Tekercs névre kereszteltek. A békéscsabai egységből rendelve vártam, hogy elkápráztasson ez az igencsak izgalmas ízorgiával kecsegtető összeállítás (2480.-)

dsc02799.JPG

A tortilla lapba a fentebb említett vargányás szarvasragun kívül fokhagymás tejfölös sajtkrém, rizs, csemege uborka, tejföl és füstölt mozzarella kerül, ránézésre és súlyra is hozza a szokásos emberes, jól megpakolt adagot. Félbevágva azonnal megnyert magának a semmihez se hasonlítható "vadas" illatfelhő és hát bizony ízre is hozza az ilyenkor elvárható karakteres, füstös ízvilágot amire a leírás alapján is lehetett számítani. Elég rendesen került a tekercsbe hús, ami inkább nagyobbacska kockákra lett vágva, ez lehet hogy nem mindenkinek nyeri el a tetszését ha máshol is így kerül a tortilla lapba, nekem speciel nem volt vele bajom. A fokhagymás tejfölös sajtkrém és a füstölt mozzarella ugye végig keményen adta a füstös pikantériát és mindezt remekül ellensúlyozta a csemege uborka savanykássága. Nem nagyon van ezen mit tovább ragozni, egy igazán jól eltalált, rendkívül vagány, ütős ízvilágú és igencsak laktató tekercs ez, amit az erre fogékonyaknak csak ajánlani tudok!

dsc02788.JPG

dsc02796.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1216378728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása