Úgy gondoltuk Bóza Roli komámmal, tudjátok, az idei Konyhafőnök győztessel, hogy ugyan csináljunk már egy jó kis nyárbúcsúztató gasztro őrületet közösen! Rögtön röpködtek is a vadabbnál vadabb ötletek, de igazából én már korábban megálmodtam, hogy ha valaha ilyesmire fog sor kerülni, akkor én egyik nagy specialitásomat szeretném majd elkészíteni, ami nem más, mint a CHIMICHANGA!
A blog követői közül sokaknak már volt szerencséje az eredeti összeállításhoz, hiszen annak idején a hosteles események alkalmával rendszeresen étlapra került, legutóbb pedig tavaly a Hari Kebabban tartottam chimichanga napot. Aki kóstolta már, annak nem kell részleteznem, hogy miért is olyan fantasztikusan finom, aki pedig még nem, csak annyit mondanék, hogy lényegében ez egy brutál finom, rendkívül izgalmas ízvilágú burrito forró olajban kisütve, ugyanakkor ez sokkal több is annál! Van nekem egy féltve őrzött spéci receptem, amiben a darált húst most lecseréljük Roli utánozhatatlanul finom grillcsirkéjére és ezzel lesz bekeverve az én ultraspéci fűszerezésű zöldséges-rizses alapom. Ezt fogjuk egy tortilla lapba tekerni egy komolyabb adag reszelt sajt társaságában és kisütjük olajban! Az így elkészült chimichanga kap majd még egy kis tejfölös/szószos locsolást, megszórjuk pirított hagymával és néhány szem tortilla chips is jár majd még mellé, kimaxolva az élményt.
Egy garantált gasztronómiai katarzis a köbön, ezt garantálom!!! Egy szó mint száz, szeptember 4. szombaton gyertek Agárdra a Grill Pipihez, ahol Rolival várunk mindenkit nem csak egy brutális street food csodával, hanem az ilyenkor szokásos fergeteges hangulattal is!