Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #173 - Rizmajer Sörház - Blaha, Budapest

A kézműves sörök mellé bivalyerős étlap társul!

2022. április 25. - Csabi Konyhája

Régi ismerősöm már a Rizmajer, a magyar kézműves sör forradalmának hajnalán előszeretettel vettem időről időre 1-1 palack itókát az aquincumi kis termelői piacon megismert standjuknál, aztán pár éve a Blaha és Rákóczi tér között nyitottak sörházat kajáldával megfejelve és bár kezdettől fogva tervben volt egy látogatás, csupán az idei év elején tört meg a jég. Azóta többször is visszatértem beszerezni a kókuszos stout idénysörüket, amit én simán meghagynék állandóra, nemrégiben pedig a konyhát is leteszteltem. 

dsc03729.JPG

A kínálat meglepően gazdag, az egyszerű szendvicsektől kezdve churroson át tényleg mindenki megtalálhatja a számítását, nekem pedig értelemszerűen a burger szekció volt már első pillantásra is a legizgalmasabb. Nem is volt egyszerű a választás, viszont hogy ha valahol van “ház ajánlata” vagy névadó specialitás, akkor szinte egészen biztos, hogy arra megyek rá elsőként. 
Jelen esetben ez az extra sörház specialitás (2590.-) volt. A burger egész hamar elkészült, közben az épp aktuális idénysört kortyolgattam, a burger tál pedig igencsak brutális képet mutatott, amire egyáltalán nem voltam felkészülve. Elég egyértelmű volt hogy ezt nem lehet szépen enni, de nem is volt ezzel semmi gond. Ez most kicsit hülyén fog hangzani, de szegény húspogácsa, ami egyébként nagyon jól készült és ízre és állagra is tökéletes volt kicsit eltűnt a nagy feltét cunami alatt. Ettől függetlenül az összhatás csillagos ötös, nagyon jól harmonizáltak az ízek és még az elsőre kicsit furán hangzó erős pista is kellemesen beépült az ízvilágba. A sajt veszettül nyúlik, minden csöpög és ömlik a szaft, a buci is abszolút jófajta, szóval összességében kaján vigyorral tömtem magamba ezt az emberes szörnyeteget. Köret fronton a steak burgonya és a ketchup is teljesen átlagos, magamtól biztos nem kértem volna, számomra semmit nem tett pluszban az élményhez, de tudom azt is, hogy sokan szeretik, igénylik. Ettől és a hús viszonylagos eltűnésétől eltekintve egy abszolút kellemes meglepetésben és egy igencsak emberes zabálásban volt részem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr917802395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabolcs Lázár 2022.04.27. 06:01:37

Te ettél már jó hamburgert, vagy ez egy fizetett hirdetés volt?

theman 2022.04.27. 07:04:02

A hely tényleg szuper.
Viszont legalább rendesen írd le a nevét.
Rizmajer.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2022.04.27. 10:09:26

@Szabolcs Lázár: bocsi, de nem tudom komolyan venni a kérdést :))))
süti beállítások módosítása