Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #174 - Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhely, Kiskunfélegyháza

A szuper sörök mellé csodás burgerek társulnak

2022. április 27. - Csabi Konyhája

Kiskunfélegyházához és a vasútállomás mellett található RockTárhoz sok kellemes emlék fűz, aztán a közelmúltban megismerkedtem előbb a Félegyházi Sörműhely italaival, majd magukkal a sörfőző mesterekkel is a beerselectionben, ahova épp árut hoztak és hamar beszédbe elegyedtünk. Mivel elég régóta tervben volt már, hogy a RockTár mellett még 2019-ben megnyílt Ágyút meglátogassam, ahol a Félegyházi sörök mellett kiváló burgereket is lehet falatozni, hamar meg is született az elhatározás, hogy ezt bizony mielőbb le kell tesztelnem nekem is! 

dsc03839.JPG

Sokat nem is teketóriáztam, egy ráérős szombaton vonatra pattantam a Nyugatiban és másfél óra múlva már pacsiztunk a pultnál és kértem is az első söröm. Először is mindenképp kiemelném, hogy valami egészen fantasztikus a belső kialakítás, aminek döntő többsége valamilyen újrahasznosított anyagból készült és valami egészen vagány lett a végeredmény. A személyzet is nagyon kedves és segítőkész, én pedig hamar átt is tettem a székhelyem a kint található kis bódéhoz, hiszen az ételek ott készülnek, amit aztán tetszés szerint a RockTárban vagy az Ágyúban is el lehet fogyasztani, de a stabil jó idő beköszöntével kint is helyet lehet majd foglalni. 
A legfullosabb összeállítás mellett tettem le a voksom, ami Prince of Félegyháza névre hallgat és a Panificio il Basilico buci alját remoulade szósszal kenik meg és madársaláta kerül még rá, majd ezen az ágyon foglal helyet a 150g szaftos húspogácsa, amire cheddart is olvasztanak sütés közben és még kacsamáj is kerül rá némi házi lilahagymalekvár és Rex ketchup társaságában. Alapból ugyan nem jár, de én még bacont is kértem bele, hogy még zúzósabb legyen az összhatás. Rendkívül dögösen nézett ki és ízre is maximálisan tejesített a burger, minden egyes falat maga volt a tökély. Egy igazi ízbomba, egy szaftos, csöpögős csoda ez! 
A 4 burgerből álló állandó étlapot havi specialitással is színesítik, Félegyházán kívül pedig egyre több helyen el lehet csípni ezeket a burgereket, ugyanis foodtruck-kal is járják már az országot, a fővárosban például május 7-én a MAD Kertben lehet majd megkóstolni a kínálatot!

dsc03832_1.JPG

dsc03831_2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1317816027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása