Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #175 - Zip's Beer & Tapas, Miskolc

Kis burger, hatalmas ízek

2022. június 01. - Csabi Konyhája

Nemrégiben Miskolcon jártam két barát zenekar koncertje miatt és összekötve a kellemeset a hasznossal, már indulás előtt tudtam, hogy le fogom csekkolnom a Zip's Brewhouse egységét, ami már régóta ott díszelgett a listámon. Bár előzetesen felkészültem az étlapból, az mondjuk meglepetésként ért, hogy konkrétan a klub mellett volt a hely, így aztán sokat nem kellett keresnem azt, haha. Először bent ültünk le, de aztán ahogy felszabadult egy asztal, inkább kiköltöztünk. Ahogy abból már szintén felkészültem előzetesen, az igencsak komoly sörválasztékból nem volt könnyű választani, de kezdésként egy savanyú újdonságra neveztem be, miközben az étlapot tanulmányoztam.

dsc03979.JPG

Már az elején gyanús volt nekem, hogy valami nem stimmel, hiszen konkrétan csak tapas szekció szerepelt az étlapon. Itt viszont le is lövöm akkor poént, miszerint én nem tudtam, hogy már két helyen is megtalálható a Zip's és ez bizony a két évvel ezelőtt megnyitott, fiatalabbik egység volt, ahol a sörök mellé tapas ételeket lehet falatozni. Viszont mivel én már nagyon rákészültem arra, hogy burgerezni fogok, így bevállaltam a mini hamburgert, ami egy rendkívül ízlésesen kialakított kompozíció képében érkezett meg az asztalhoz. (1990.-)

dsc03983.JPG

dsc03981.JPG

A házi sült burgonyáért mindenképp jár egy hatalmas pacsi, elég ritkán találkozni ilyesmivel sajnos, én pedig tényleg nagyon tudom értékelni az ilyesmit, a mellé kapott kétféle szósz is kellően egyedi és természetesen rendkívül finom is volt. A burger bár tényleg picinyke volt, de nagyon gusztán nézett ki és hát ami még fontosabb, hogy ízre se okozott csalódást. A menüben olvasható leírás mondjuk nem teljesen volt összhangban a valósággal, de a zsemlébe a húspogácsán kívül került még ropogós bacon, sült paprika, jégsaláta, ecetes hagyma, brie sajt és  burgerszósz aiolival. Nagyon szaftos és rendkívül finom, ízgazdag, igencsak ütős és egységes ízbomba volt ez, amiért megint csak jár a piros pont. Egyedül a kis zsemle lett talán kicsit túlpirítva mert kicsit kemény lett és nem volt annyira könnyű harapni anélkül, hogy ne esne szét az egész. Ezt leszámítva viszont összességében tök rendben volt minden, levezetésképp pedig még egy dobos tortás stout sörrel zártam a kis vacsorámat, ami egyébként meglepően laktatónak bizonyult. Legközelebb, ha erre járok, egész biztosan letesztelem majd a nagy testvért is!

dsc03980.JPG

dsc03982.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3517842501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása