Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Fehérboros csirkeragu

Egy olaszos finomság tésztával és pikáns fűszerezéssel

2022. június 22. - Csabi Konyhája

Jamie Oliver youtube csatornáján figyeltem fel még régebben a szóban forgó receptre, amit az utánozhatatlan stílusú Gennaro Contaldo készített el, én pedig rögtön el is mentettem későbbre. Lényegében csak apróbb változtatásokkal aztán nemrég én is nagy sikerrel készítettem el a magam kis verzióját, amit az alábbiakban Veletek is megosztok.

dsc04032_1.JPG

Kezdésként egészen apróra kockáztam 40dkg csirkemell filét és 30dkg csontos csirkecombot, ez utóbbit értelemszerűen először kicsontoztam, de aztán később a csontokat is belefőztem a raguba. A szeletelésnél maradva szintén egészen kis kockákra vágtam 140-140g sárgarépát és szárzellert, valamint egy fej vöröshagymát (200g). Némi felhevített olajon egy kicsit odapörköltem a répa-zeller-hagyma triónak, amihez csatlakozott még 2 gerezd fokhagyma is, amiket csak megroppantottam a tenyeremmel. 2-2tk zsályával és kakukkfűvel fűszereztem, valamint egy késhegynyi őrölt habanero is került még az alapra 3 babérlevél társaságában. Öt percnyi aktív kavargatást követően a csirkehús is csatlakozott a lábas tartalmához és újabb öt percnyi kavargatás után felöntöttem 3dl száraz fehérborral (én Irsai Olivért használtam). Sóztam, borsoztam és egy tízperces rotyogást követően 3 dl vízzel is felöntöttem és egy leveskockát is adtam hozzá (ha van, használjunk alaplevet), csökkentett hőfokon, fedő alatt, időnként megkeverve 15 percig rotyogtattam, majd 10 perc alatt fedő nélkül kicsit elfőztem még a levét.

Ekkor egy hirtelen jött ötlettől vezérelve még felöntöttem 200ml tejszínnel is (20%) és további 5 percig rotyogtattam. Közben megfőztem egy csomag penne tésztát (500g) is, amivel aztán alaposan összeforgattam a ragut és ezzel el is készült a mű! Tálalásnál némi parmezán forgáccsal és újhagyma zöldjével díszíthetjük, tovább gazdagíthatjuk ezt a már így is igencsak izgalmas ízkavalkádot. (4 adag)

dsc04026.JPG

dsc04029_1.JPG

dsc04031_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1917857975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása