Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

A Bamba Marha szeptemberi burgere egy tökéletesen harmonikus ízbomba

Baconnel és mogyoróvajjal a főszerepben

2022. szeptember 14. - Csabi Konyhája

Hogy repül az idő! Még számomra is meglepő volt a felismerés, hogy majdnem 3 éve voltam utoljára Bamba Marha burgerezni, akkor az 5. étterem nyitása volt az apropó az Astorián, időközben pedig már 7-re duzzadt az egységek száma és egy roppant szimpatikus havi ajánlat apropóján a Széll Kálmán téri egységet vettem górcső alá. Nem ért meglepetésként, hogy a már jól ismert külső és belső design fogadott és a burger is egy már jól megszokott, stabilan erős képet mutatott.

dsc04316.JPG

A PBJ névre keresztelt újdonságról a következőket lehet, illetve érdemes tudni: Kerül bele mogyoróvaj, marhahúspogácsa, dupla sajt (cheddar és provolone), grill bacon és bacon dzsem, valamint chipotle majonéz is. A burger neve lehetne PPBBJ, azaz Provolone-Peanut Butter Bacon Jam is – egész hónapban, mind a 7 Bambában, helyszínen és kiszállítva is!

dsc04315_1.JPG

Mellé kértem hasábburgonyát is korianderes-lime majonézzel, mindkettő csillagos ötösre vizsgázott nálam. Na de nézzük végre a burgert! A blog rendszeres olvasóinak már nem újdonság, hogy hatalmas mogyoróvaj fanatikus vagyok és pont a múlt héten én is ezt a remek alapanyagot állítottam középpontba egy burgeres eseményemen. Már én is sokszor, sokféleképpen hangot adtam annak, hogy egy igazán harmonikus burgert, vagy bármilyen ételt igazi művészet összehozni, ez pedig pont egy ilyen burger lett! Semmi sem lóg ki, semmi sem kerekedik a másik fölé, ebben a hamburgerben egyszerűen tanítanivaló módon harmonizál, illetve dolgozik össze minden egyes összetevő. A buci hozza a szokásos csillagos ötös szintet, de hát ez már ugye alapvetésnek számít egy Bamba hambi esetében. Kellemesen érződik a mogyoróvaj, ami a húspogácsával, a baconnel és a bacon dzsemmel egy igencsak ütős egységet alkot. A kétféle sajt ugyan nem túl hangsúlyos, de szintén remekül teszi a dolgát miközben a szósz finom csípőssége a lehető legoptimálisabban van jelen és megadja azt a bizonyos szükséges pluszt az egészhez.

dsc04317_1.JPG

dsc04318_1.JPG

Mivel már előzetesen sem voltak kétségeim a minőséget illetően, így aztán mondhatni szokás szerint elégedetten csettintettem az utolsó morzsák elfogyasztása után. Ugyan első ránézésre nem tűnt bitang adagnak, azért összességében egy pont kellemes teltségérzet is hatalmába kerített a végére.

dsc04320_1.JPG 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9617930461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása