Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #178 - Bergrestaurant Kehlsteinhaus, Berchtesgaden (D)

Egy kiadós túra után jól megérdemelt sörözés és burgerezés a Sasfészekben

2022. október 18. - Csabi Konyhája

Az épp zajló egy hónapos európai koncert turnénk utolsó hetében Salzburgban volt egy üres, szabad napunk és mivel a várost már eléggé kiveséztük korábban, így inkább a közelben kerestünk valami jó kis látnivalót. Hamar szemet vetetettem a határ túloldalán lévő, közeli Sasfészekre, ahova el is látogattunk a gitáros kollégával közösen. A Sasfészek egy egészen elképesztően gyönyörű panorámával várja a látogatókat, jelenleg étteremként funkcionál, én pedig már az igencsak meredek és kiadós túra közben elhatároztam, hogy az a minimum, hogy megiszok majd egy sört, de akár még egy jó kajára is lehet benevezek!

dsc04341_2.JPG

A csúcsra érve gyorsan kigyönyörködtük magunkat a látványban, majd egy felszabaduló asztalra rögtön le is csaptunk és áttanulmányoztuk az étterem kínálatát. Egészen elképesztő, már-már nyárias napsütéses időt volt szerencsénk élvezni a teraszon így október közepén, kifejezetten jól is esett egy üveg búzasör, az ételek közül pedig úgy voltam vele, hogy bár éreztem a kockázatot, végül csak beneveztem az egyetlen burger opcióra, ami nemes egyszerűséggel a Kehlsteinburger nevet viselte. 

gopr2465_2.JPG

unnamed_3.jpg

A burgerre meglepően sokat kellett várni, viszont első ránézésre pozitív meglepetésként ért az asztalhoz érkező összeállítás. A steakburgonyát mondjuk már előre borítékoltam, hogy az általam nem igazán preferált "metrós" verzió lesz, amihez ráadásul egy fájdalmasan kis adagnyi ketchup járt csupán. A burger viszont elég biztatónak tűnt, a hús kicsit lapos, de rendkívül méretes volt és már ránézésre is igencsak szaftos. A zsemle a szokásos egypálcás előre csomagolt féle és sajnos már 1-2 harapás után kezdett is atomjaira hullani. A húsra egy szelet sajt és két szelet bacon is került, ezen kívül pedig mondhatni a szokásos elemek kerültek a zsemlébe aljára, mint saláta, paradicsom, uborka, hagyma és egy egészen korrekt, különleges kis szósz. A hús viszont tényleg sokat dobott az összképen, amit azért a krumpli mégis lehúzott egy kicsit. Azért 16.90 euróért valami igényesebb köretet is adhattak volna. Ugyanakkor az élmény akkor is megvolt, illetve örökre meg is marad: söröztem és burgereztem egy jót a Sasfészekben!  

hambi.jpg

dsc04342.JPG

dsc04343.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3617936474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása