Ezúttal úgy döntöttem, hogy nagy kedvencemet, a sütőtököt nem csak úgy magában sütöm meg, hanem csirkecombokkal és némi lilahagymával együtt, a végeredmény pedig egy jó kis dögös egytálétel lett.
Első lépésként elkészítettem a fűszeres pácot, amihez 50ml tetszés szerinti olajat (én most mogyoróolajat használtam) alaposan keverjünk össze 1-1tk fokhagymagranulátummal, sóval, feketeborssal, köménnyel és zsályával. Természetesen a fűszereket ízlés szerint lehet variálni, én most hirtelen ezt találtam ki. Három nagyobb csirkecombbal dolgoztam (1.2kg), amiket alaposan megmasszíroztam ezzel a keverékkel és a maradékot is ráöntöttem, majd lefedve hűtőbe tettem 2 órára, végül szobahőmérsékleten is pihentettem még egy órát. Közben egy sütőtököt egyenlő nagyságú darabokra vágtam és meghámoztam, ennek a sorendjét és mikéntjét mindenki szabadon válassza meg. 600g sütőtököt félretettem, és amíg a sütő melegedett addig két fej lilahagymát (400g) is megpucoltam és félfőre vágtam. Egy kevés olajjal kikentem egy tepsit, amibe szépen megágyaztam a lilahagymával, amit aztán gazdagon sóztam. Erre fektettem a három csirkecombot bőrös felükkel lefelé és köréjük halmoztam a sütőtököt, majd alufóliával lefedve 50 percre 180 fokra előmelegített sütőbe (légkeveréssel) toltam. Ezután levettem a fóliát, megfordítottam a combokat és grillfokozatra kapcsolva további 30 percig sütöttem, ami természetesen eltérő lehet, de az a lényeg, hogy szépen piruljon ropogósra a csirke bőre. Időnként megkenegettem a csirkecombokat a szaftjukkal.
A végeredmény egy jó kis ropogós és kellemesen fűszeres bőrű, belül pedig mesésen puha csirke lett, ami mellé a lilahagyma és a sütőtök tökéletes kísérőnek bizonyult. (3 adag)