Nagyon szeretek leveles tésztával dolgozni, én magam is szép számmal alkottam már különböző finomságokat az évek során, még ha a tészta saját kezű elkészítésével eddig nem is próbálkoztam. De talán egyszer annak is eljön majd az ideje! Na de addig is a kényelmesebb utat járva, úgy gondoltam újra itt az ideje, hogy mindenféle finomsággal pakoljam meg a leveles tésztás alapot.
300g apróra kockázott vöröshagymát üvegesre pirítottam egy evőkanálnyi felolvasztott sült zsíron és csupán 1tk sóval fűszereztem. Ezután a felkockázott jó kis házikolbász (200g) is csatlakozott a hagymához és csupán egy percig kavargattam együtt, majd az előzetesen kifacsart és kicsit felvagdosott savanyúkáposzta (350g) is a lábosba került. Ekkor 1-1tk őrölt borssal, római köménnyel és füstölt paprikával is fűszereztem és alaposan összekevertem. Mindössze két percig kavargattam ezt a mennyei alapot és félre is húztam.
Kitekertem a bolti leveles tésztát (270g) és a széleit egy kicsit felhajtottam, egyfajta szegélyt képezve. Egyrészt azt gondoltam, hogy így pofásabb lesz a végeredmény, másrészt pedig nem fért volna rá a tepsire, haha. Ráhalmoztam és elegyengettem a káposztás-kolbászos szakanyagot a tésztán majd ráöntöttem egy nagyon menő tejfölös keveréket, ami a következőképpen állt össze: 250g tejföl (20%), 2 tojás, 16g apróra vágott friss kapor, 13g reszelt fokhagyma és 100g reszelt sajt. 190 fokra előmelegített sütőbe toltam (légkeveréses funkcióval) és 20 perc alatt készre sütöttem.
Ilyenkor jön a folyamat legnehezebb része, megvárni, hogy kicsit hűljön ez a mennyei finomság. Én 6 részre vágtam és hát két ilyen kocka elfogyasztása igencsak kellemes teltségérzettel jár. A helyzet pedig az, hogy később, illetve másnap, amikor teljesen kihűlt és jobban összeállt az egész, nekem sokkal jobban ízlett, de hát nálam ez általában mindig így szokott lenni. Aki szereti ha a töltelék túlsúlyban van a tésztához képest, keresve se találhatna ennél jobb receptet. Az elkészítése egyszerű és gyors, a végeredmény pedig tényleg brutális! (3 adag)