Ezerrel dübörög a medvehagyma szezonja, én pedig nagy rajongóként természetesen sosem hagyhatom ki, hogy valami finomságot készítsek ebből a fantasztikus alapanyagból. Ezúttal egy elég egyszerű, de annál ütősebb tésztaételt készítettem, amiben csak úgy vibrálnak az ízek. Ez bizony tényleg nem egy kispályás recept, hiszen a nincs olyan hogy túl sok sajt mondást azzal egészítettem ki, hogy nincs olyan, hogy túl sok medvehagyma!
HOZZÁVALÓK (4 adag)
300g kolozsvári szalonna
250g vöröshagyma (pucolva)
12g fokhagyma (pucolva)
300g medvehagyma
500g tetszőleges száraztészta
200ml habtejszín
800ml víz
300g reszelt edami sajt
1-1tk só, bors
Kezdésként némi zsiradékon szép pirosra pirítottam a csíkozott szalonnát (8 perc), amihez aztán a felkockázott vöröshagyma csatlakozott, sóztam, borsoztam és egy ötperces aktív kevergetés után a reszelt fokhagyma is a lábosba került. Egy perccel később az apróra vágott medvehagymát is hozzáadtam a szalonnás-hagymás alaphoz és egy kicsit hagytam, hogy összeessen. Három perccel később hozzáöntöttem a tejszínt és a tésztát is hozzáborítottam, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje a tésztát, ez nálam 8dl volt. A forrást követően még 14 percig rotyogtattam ezt a csodás szakanyagot, amit időnként megkevertem, a végén pedig a sajttal is alaposan átforgattam. Ezzel pedig el is készült ez a rendkívül intenzív ízvilágú, szaftos és krémes finomság, amivel egyszerűen nem lehet betelni!