Még év elején állt át a Bamba Marha Deák téri egysége a smashed burger vonalra, ezzel én csupán most szembesültem, mivel engem maximálisan hidegen hagy(ott) ez a smashed burger láz idehaza. Engem valahogy jobban vonz egy jó nagy szaftos medium húspogácsa, mint egy kilapított hús, amit ha nagyon szigorú akarnék most lenni, azt mondanám, bárki el tud készíteni. Viszont rögtön itt hozzátenném, hogy el lehet ezt is jól és igényesen készíteni. Ráadásul tapasztalatból mondom, hogy a saját eseményeimen is van, hogy valakinek sok egy 160g húspogácsa, így aztán aláírom, hogy van jogosultsága a műfajnak, még ha nem is feltétlen én vagyok a célközönség. A szóban forgó TRUFFLE BURGER (2990.-) újdonság viszont nagyon ígéretesen hangzott, régen is jártam már Bambában, szóval minden adott volt egy jó teszteléshez!
A Bamba Marha franchise gondolom már senkinek sem szorul komolyabb bemutatásra, hiszen szűk 10 év alatt immáron egy 10 egységgel büszkélkedő márkanévvé nőtte ki magát a fővárosban, nem érdemtelenül. A burgerek mögött az a Jancsa Jani kulináris vezető áll, akinek szerepe megkerülhetetlen a hazai burger történelemben. A havi spéci ajánlat kapcsán kiemelném, hogy a buci egy saját fejlesztésű burgonyás zsemle, ami ránézésre, ízre és állagra is egy kiváló darab. Alapértelmezés szerint 2x60g húspogácsa kerül a burgerbe, de van lehetőség a triplázásra is, valamint a sima marha helyett Hortobágy Angusszal is lehet kérni. Amerikai cheddart olvasztanak a húsra sütés közben, valamint rukkola, karamellizált hagyma is kerül a zsemlébe. Ugyanakkor a két igazi nagyágyú egyértelműen a szarvasgombás majonéz és a grillezett alma. Utóbbi esetében kifejezetten örültem a nagyon jól eltalált állagra, még éppen lágyan harapható, szerencsére nem "takony" állagú, de nem is nyers és nagyon jól passzolt az ízvilágba is. De ha már ízvilág, akkor viszont vitán felül a szarvasgombás majonéz az, ami viszi a prímet és konkrétan a legelső falattól az utolsóig egy teljesen más dimenzióba kerültem az élménytől. Egyszerűen csillagos ötös! Köretként a már régi jó ismerősnek számító sültkrumpli és baconnaise duóját kértem, nem is okoztak csalódást.
Viszont sajnos nekem ebben a formában eléggé húshiányos volt az összeállítás, dupla hús ide vagy oda, kíváncsi lettem volna a triplára is mindezek ismeretében... Konkrétan fel se tűnt először, hogy ez dupla hús, annyira papírvékonyra ki volt lapítva a hús és a kettőt igazából egynek gondoltam. Én mindenképp növelném a hús méretét (mondjuk 80-100g) vagy a zsemlét csökkenteném egy kiegyensúlyozottabb összkép végett. Illetve a másik negatívum nálam a kissé összecsapott hatású kivitelezés, hiszen a burger teljesen szétcsúszott, némileg ziláltnak mondanám az összképet, főleg a gyönyörűen megkomponált promo képet elnézve. Mindettől függetlenül egy elképesztően erős ízvilágú, nagyon jól kitalált kompozíció ez, de az előbb említett okokból kifolyólag most elmaradt a totális katarzis.