Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Vargányás szarvasraguval támad a Don Pepe januári extra pizzája

A végeredmény pedig a tekercshez hasonlóan kellően ütős és vagány

2021. január 20. - Csabi Konyhája

A Don Pepe januári spéci tekercse után úgy gondoltam, hogy nem elégszem meg ennyivel és az ugyanazzal a vargányás szarvasraguval operáló extra pizzával is teszek egy próbát. A SZARVASVADÁSZ névre keresztelt összeállítást (2990.-) a békéscsabai étteremből rendeltem házhoz.

dsc02868.JPG

Tovább

Focaccia - egyszerű házi kenyérféle

Igazából csak liszt, víz és élesztő kell hozzá!

A házi tortilla receptem sikerén felbuzdulva egyértelmű volt számomra, hogy folytatnom kell felfedező utam a házi készítésű tészták és kenyerek világában, így aztán amikor megláttam a szóban forgó olasz specialitásról egy elég szimpi és egyszerű videót, már tudtam is, hogy ez lesz a következő állomás. Megnéztem pár másik receptleírást és videót is, úgyhogy azt elég egyértelműen leszűrtem, hogy ahogy az lenni szokott, ahány ház, annyi szokás, de én amúgy sem hiszek abban, hogy egy ételt csak egyféleképpen lehet elkészíteni, így aztán ez is csak egy verzió. Az én első próbálkozásom a témában.

dsc02838.JPG

Tovább

Spenótos-szárított paradicsomos édesburgonya quiche

Tészta és hús nélküli mennyei finomság

Tavaly csináltam már egy elég menő tészta nélküli brokkoli quiche-t, és most ugyanezen a vonalon maradva ismét egy Tasty receptvideót alapul véve készítettem el ezt a batátás-spenótos finomságot. Az elkészítése pofonegyszerű és bár önmagamhoz képest az ízesítés most eléggé visszafogott, ellenben a végeredmény így is igencsak változatos és ízgazdag lett, a látványról nem is beszélve.

dsc02816.JPG

Tovább

Tripla húsos tripla sajtos őrület most a Viharsarok legmenőbb burgere januárban!

Ez a smashed burger mindenféle flancolás nélkül ejt ámultba

A békéscsabai STOP BURGERről már több ízben írtam korábban és egy Csabi Konyhája esemény is megrendezésre került itt 2 évvel ezelőtt, úgyhogy nem túlzás, ha azt állítom, egyik kedvenc helyemről van szó és élénk figyelemmel követem újdonságaikat, spéci ajánlataikat. Most a januári összeállítást meglátva azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom, mivel korábban még sosem volt szerencsém SMASHED BURGERhez.

dsc02810.JPG

Tovább

Egy jó kis füstös vadulás a Don Pepe januári kínálatában

Az erdő mélyére kalauzol el minket a hónap tekercse

Január hónapban az extra pizza és a tortilla tekercs központi eleme is a vargányás szarvasragu a Don Pepe kínálatában, ami már így elsőre is elég jól hangzik és természetesen nem hagyhattam ki kedvenc ételcsoportom legújabb megvalósulását, amit az Erdő Mélyén Tekercs névre kereszteltek. A békéscsabai egységből rendelve vártam, hogy elkápráztasson ez az igencsak izgalmas ízorgiával kecsegtető összeállítás (2480.-)

dsc02799.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása