Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Burger Mustra #167 - Glasz Tájger, Lovasberény

A főút mellett található egyedi hangulatú kis tanya

2020. szeptember 28. - Csabi Konyhája

Egy nyárvégi velencei kiruccanásnak köszönhetően, baráti ajánlásra sikerült eljutnom erre a nem mindennapi helyre, ahol a fő profil a fatüzeléses kemencében sült pizza, de azért néhány hamburger is a kínálatot erősíti, amit muszáj volt nekem is kipróbálnom. A Glasz Tájger facebook oldalán található bemutatkozó szöveg szerint családi vállalkozásként működő gyorsétteremről van szó Lovasberény főútján, ahol saját tanyájukon látják vendégül az arra tévedőket. Az már egyszer biztos, hogy nagyon szuper a helyszín, és az arra fogékonyak akár egy csuklós buszban is helyet foglalhatnak, mi inkább a kinti kis fa pad+asztal kombónál ültünk le. 

dsc09107.JPG

Tovább

HamHotBurDogger - Hamburger és Hot Dog szerelemgyereke ez a brutális szendvics

Szeptemberre megint visszatért a Don Pepe egyik legdurvább kompozíciója!

A Don Pepe sok ultrabrutális ételszörnyeteget megalkotott már az évek során és a legtöbb eszement őrületnek én nagy rajongója voltam. Egyik ilyen a HamHotBurDogger (2990.-), amiről annak idején, még a dogger ételcsoport kivezetése előtt pont volt szerencsém írni, majd egy évre rá egy havi különlegesség képében visszatért ez a nem mindennapi összeállítás és természetesen akkor sem hagyhattam teszt, illetve szó nélkül a dolgot. Mindkétszer a legdurvább katarzist éltem meg, így aztán igencsak megörültem, hogy ismét visszatért ez az ikonikus monstrum. Ezúttal a békéscsabai egységből rendeltem és azért féltem rendesen, hogy mennyire kiszállítás kompatibilis egy ilyen durva összeállítás.

dsc09149.JPG

Tovább

Csabi Konyhája X Hari Kebab CHIMICHANGA Party

Három év után újra elkészítem ezt a legendás közönségkedvenc finomságot

3 év után újra Csabi Konyhája CHIMICHANGA Party a fővárosban! Korábban már egy sikeres kebab és két hamburger party után most úgy gondoltam, hogy valami újdonsággal térek vissza a Hari Kebab családias kis egységében megrendezésre kerülő esemény keretein belül. De hogy mi is az a chimichanga? Aki annak idején a hosteles eseményeken már kóstolta, sosem feledi, aki pedig még nem ismeri, itt az ideje kipróbálnia ezt a gasztronómiai hőskölteményt!

csimi.jpg

Tovább

Pesti Pipi - Ha egy menő csirkés szendvicsre vágysz

Ezúttal a Stadionoknál lévő egységhez tértem vissza

Korábban háromszor is teszteltem már a fővárosi Pesti Pipi kínálatát, és mindháromszor maradéktalanul elégedett voltam. Időközben elég szépen megsokasodtak a Pipilelőhelyek száma a városban, ha jól számolom, akkor hat egységnél járnak perpill, én viszont most egy viszonylag régi adósságomat törlesztettem, miszerint az év elején megújult és beülőssé bővített legelső Pipi egységbe, a Stadionok metrómegálló melletti helyet teszteltem le újra.

dsc09097.JPG

Tovább

III. Csabi Konyhája & Chili House Burger Party @ Nagymegyer, Szlovákia

Minden eddiginél nagyobb eseménnyel készülünk, BBQ-val a főszerepben!

Alig több, mint egy hónap telt el a legutóbbi fergeteges Csabi Konyhája X Chili House Burger Party óta, ami egyszerűen annyira jól sikerült, hogy még aznap este meg is beszéltük, hogy minek várjunk jövő nyárig, csináljunk még egy eseményt szeptemberben! És ha már csináljuk, akkor csináljuk nagyon durván és emeljük a tétet. Készen álltok???

csk_chili_est_3.jpg

Tovább