Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Sütőtökös-csirkés tészta sajttal és júhtúróval

Sütőben összesütve nyeri el végső formáját ez a mennyei finomság

2023. november 20. - Csabi Konyhája

Sütőtökből sosem elég alapon most egy brutális rakottas ételt készítettem, amiben egészen elképesztő és változatos ízek kavarognak. Laktató és ellenállhatatlan finomság!

dsc05529.JPG

Tovább

VEGÁN JAMBALAYA PIZZA a Don Pepe novemberi újdonsága

A Don Pepe novemberi újdonságai közt egy vegán pizza és egy vegán burgerrito szerepel, én pedig az előbbi mellett döntöttem, mert ezek a vegán pizzák rendesen ízleni szoktak nekem mindig, ez az összeállítás pedig különösen jól hangzott. Szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem. (3690.-) dsc05518_1.JPG

Tovább

8. Csabi Konyhája X Retro Burger Party, Budapest

Egy igazán spéci Márton-napi libaburgerrel készülünk

Sokan kértétek az utóbbi hónapokban, illetve sokan kérdeztétek, hogy mikor lesz már újra Burger Party Budapesten. Ugyanígy sokan kértétek, hogy legyen már megint Márton-napi libaburger a Retro Büfében. Nos, ezzel az eseménnyel két legyet ütünk egy csapással, hiszen az eddigi közös események történetében először, stílszerűen Márton napon egy jó kis libaburgerrel várunk minden burger rajongót! Ráadásul nem elégedtünk meg azzal, hogy a már jól bevált receptet csak úgy újra bevessük, elég rendesen megreformáltuk azt!
retro2023.jpg

Tovább

Egy igazán őszies, sűrű leves

Sütőtök, cékla, répa, kolbász és szalonna is gazdagítja az ütős ízvilágot

Az utóbbi időben többször is megmutatta igazi arcát az ősz, így aztán én is arra gondoltam, hogy egy jó gazdag, sűrű leves elkészítésével hangolódom minderre. Két nagy kedvencemet, a sütőtököt és a céklát állítottam a középpontba, így aztán túl nagy kockázatot nem is vállaltam a végeredményt illetően.

dsc05512_1.JPG

Tovább

Óbuda gasztronómiai olvasztótégelye az Átszálló

Pékség és bisztró házasságából egyedülálló gasztrobástya született a Szentlélek téren

Rendes óbudai lakosként élénk figyelemmel követtem nyomon a Szentlélek téri HÉV megálló megújulását, szépülését, különös tekintettel a nem túl megkapó késdobáló kocsma-gyrosos páros ledózerolását és a helyére felhúzott kétszintes épület megszületését. Aztán egy évvel ezelőtt előbb az alsó szektor nyitotta meg kapuit, ami egy rendkívül szimpatikus és igencsak tágas pékség, majd az idei nyár folyamán a tetőterasz is elstartolt, én pedig egyre aktívabban kacsingattam a hely felé utazásaim során. Aztán nemrégiben összefutottam ezeréves zenész cimborámmal, akivel nagyon régen nem találkoztam már és egy nagyon jóízű beszélgetésbe keveredtünk a budapesti éjszakában. Rácz Tibi, akit régimotoros koncertre járók Pucu néven talán jobban ismerhetnek a Plastic Bitch soraiból, de több fővárosi szórakozóhely is az ő nevéhez fűződik. Mint megtudtam, időközben átnyergelt a gasztró vonalra és láss csodát, a szóban forgó Átszálló útjait egyengeti éppen. Na nem is kellett ennél több, hamar megbeszéltünk egy találkozót, hogy közelebbről is szemügyre vegyem az impozáns egységet.

img_0412.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása