A BBQ már hazánkban sem számít feltétlenül újdonságnak, de vidéken még mindig erősen feljövőben van és még mindig vannak emberek, akik csak ismerkednek a műfajjal, illetve nem mindenki van még teljesen tisztában a műfajjal és bizony van még mit dolgozni azon, hogy mindenki képbe kerüljön. De nincs is ezzel semmi baj. Ugyanakkor nem kell ezt feltétlenül túldimenzionálni sem, de azért persze valahol szomorú látni, hogy ahogy a burgerezőknél, úgy a chili termesztőknél és a a BBQ-soknál is megy az egymás ekézése és az irigykedés 1-2 példamutató kivételtől eltekintve. Jelen esetben teljesen példaértékű, ahogy egy helyi burgerező, nevezetesen a Grebb és az újkígyósi kis chilimanufaktúra, a Kígyóscsili összefogásából már második alkalommal kerül megrendezésre egy hamisítatlan barbecue est Békés városában. Az elsőről sajnos lemaradtam, de a második felvonásra sikerült úgy intéznem a dolgokat, hogy én is megjelenjek.
