Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Carnivore - húsevők paradicsoma

Válogatott burger és szendvics csodákkal az étlapon

2018. november 22. - Csabi Konyhája

A Carnivore már nevében is igen beszédes. Némi angol nyelvtudással hamar ki lehet következtetni, hogy bizony itt a hús lesz a főszerepben, másrészről, hogy ha még idevesszük Tamás András kreatív ténykedését is a projektben, hamar összefüggésbe hozható a metal zenével is a dolog, ami az étlap egyes elemeinek elnevezésénél is visszaköszön. Egy kellemes csütörtöki napon a deles nyitásra érkeztem és egy kiadós beszélgetéssel egybekötött szemlét tartottam a VII. kerületi Rózsa utcában található egységben.

dsc06018.JPG

Ami elsőre meglepett, az a hely viszonylagos nagysága, kb. 70 ember gond nélkül elfér, így aztán komolyabb létszámú összejövetelek helyszínéül keresve se tudnék perpill alkalmasabb helyet ajánlani. Ráadásul a hét minden napján várják az éhes vendégeket. Egyszerű a belső kép, ami nyilván még változhat, hiszen mindössze egy hónapja vannak nyitva, de mégis úgy áraszt komolyságot a belső kialakítás, hogy közben mégsem válik rideggé. A csapon található HBH sörök mellett elég komoly üveges sörkínálattal van megpakolva a hűtő, úgyhogy egész biztosan mindenki megtalálja itt a kedvére valót. Az étlapot alapvetően két nagy szegmensre, a hamburgerekre és a szendvicsekre lehet bontani, ez utóbbit pedig még további három részre, mint roast beef, italian beef és pulled pork.

Na de nézzük először a hamburgereket! 12 különböző burgergből választhatunk, és hát az összeállítások igencsak messze állnak a standardtól, lényegében mindegyik egy kisebb gasztronómiai csoda. Rövid gondolkozás után rámentem a névadóra, ami konkrétan minden húsimádó valóra vált álma. A buci egy saját receptúrájú darab, ami nem véletlenül lehet ismerős a Bajor Sörözőben már járt vendégeknek. Alapjáraton mindegyik burger egy 20dkg-os nedvesen érlelt uruguay-i angus húspogácsával van felszerelve, ami azért egy eléggé menő kiindulási alap. Jelen esetben még egy igencsak gazdagon adagolt roast beef és szintén nagy adag pulled pork erősíti az összeállítást. Némi jégsaláta és paradicsom töri meg a húsok egyeduralmát, de ennél többre valóban nincs is szükség, hiszen helyet kapott még egy jókora adag szintén fantasztikus hagymalekvár, ami 100%-osan tükrözi az én ízlésvilágomat, és ha még mindig nem lenne elég, akkor van még egy eléggé spéci borsos bacon is a burgerben, csak hogy tényleg a legutolsó falatig legyen min ámuldozni. Az összetevőket külön-külön megkóstolva is minden maximálisan teljesít, de egészében is iszonyatosan működik a dolog, még ha egy igazán tömény ízbombáról is beszélünk. A húspogácsa tökéletes és a pulled pork is kiváló ízre, állagra egyaránt. A roast beef, azaz a 120 fokon lassan sütött fehérpecsenye vékony szeletekre szelve is hozza a kötelezőt, egyetlen bajom vele az volt, hogy jellegéből adódóan nem az a szájban elolvadós fajta, hanem bizony rágni kell, ami nem baj, csak kicsit nehezen kezelhető ilyen burger környezetben, mert elég könnyen megindul az egész.

A hambi mellé kapott csónakburgonya ugyan alapból nem tartozik a kedvenceim közé de jelen esetben sikerült teljesen elvarázsolnia. Tökéletes állagúra sütött, finoman fűszerezett köret, ami a már-már hihetetlen finomságú házi ketchuppal olyan magasságokba tört, hogy tényleg azt kívántam, sose fogyjon el! A burgerek 2000 forinttól kezdődnek és 3800 a plafon a surf n turf képében, körettel együtt, az adagot és az alapanyagok minőségét figyelembe véve abszolút korrektnek mondható.

dsc06021.JPG

Ezek után gondoltam, hogy a legalapabb szendviccsel próbálkozok, bár a szívem szakadt meg az italian beef vagy épp a po boy szendvicsekért. Az első és legfontosabb dolog, amit ki kell emelnem, az a Franciaországból érkező bagett, amihez még csak hasonló minőségű pékáruval se találkoztam ebben a műfajban. Úgy ropog, hogy az már szinte botrány és hát bizony a méretek is nagyon rendben vannak. A burgernél már megismert roast beefből került bele 20dkg, ami bizony nem kevés, és rengeteg olvadozó cheddar sajt emeli tovább az összeállítás fényét, miközben a magos mustár egészen remekül passzol az összképhez. A burgerhez hasonlóan itt is jégsaláta és paradicsom alkotja a zöldség szekciót. Ugyan én nem vagyok annyira szendvics párti, így az egészen bődületes burger után ez nem durrantott nálam akkorát, de bizony kétség nem férhet hozzá, hogy nagyon oda lett téve ez is és abszolút kipróbálásra ajánlott. Árfekvés ez esetben is 2000-3000 Ft között mozog.

Egy szó mint száz, burger fanoknak erősen javallott a hely, hiszen egészen különleges összeállításokkal kényeztethetjük ízelőbimbóinkat, és hát nem csak az ízek de bizony az adagok is nagyon rendben vannak. Sörök terén is abszolút versenyképes a hely és bizony további nagy erősség, hogy akár nagyobb társasággal is nyugodtan nem csak hogy meg lehet, de szinte kötelező útba ejteni a Carnivore-t!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3914378706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása