A New York Minute egy egészen friss szereplője a fővárosi éttermek palettáján, aminek előkészületi munkálatait érdeklődve figyeltem, mivel Aquincumban, lakhelyemtől mindössze 1-2 perc sétára az egyik tízemeletes blokk alján, a megboldogult Garfildo helyén nyitotta meg kapuit végül július elején. Nem túl meglepő módon nem csak nevében, de a belső kialakításban és az ételek választékában is tetten érhető az amcsi vonal.
Egy kisebb szünet után tértem vissza nemrégiben a rakott cuccokhoz, méghozzá nem kis sikerrel, hiszen a legutóbbi rakott tarhonya és rakott tészta művem is a legjobbak sorát gyarapította. Most egy kicsit lágyabb vizekre eveztem mondhatni, ám a végeredmény így is egész ütős lett.
A Gyradikoról sok jót hallottam már korábban és ugyan nem szoktam túl sűrűn gyrosozni, azért azzal én is tisztában vagyok, hogy van élet a körúti 500 forintos csavarton túl is. Sőt, régebben én is elismerően írtam már a lakhelyem közvetlen közelében található Alexandroszról, végül az egyik kánikulai délután sikerült célba venni a napokban a Pünkösdfürdői stranddal szemben elhelyezkedő egységet.
Az aquincumi HÉV megállóban már egy ideje üresen állt a kultikus Donna Tonna névre hallgató talponálló, amikor aztán egyszer csak látványos munkálatokba fogtak és egész hamar sikerült kicsinosítani a helyet. Legnagyobb meglepetésemre nem csak egy kocsmát nyitottak a már meglévő helyén, hanem egy egész tisztességes választékkal rendelkező kajáldát is. Mivel itt lakom (nem, nem a kocsmában ;)), eléggé érett már hogy leteszteljem az Állomás kínálatát!