Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #16 - az új Fanni Büfé, Budapest

2014. november 20. - Csabi Konyhája

Arra az elhatározásra jutottam, hogy egyrészt a jobb átláthatóság végett, másrészt pedig a minél pörgősebb, friss cikkek miatt átállok a külön cikkekre, és csak komolyabb, átfogó írások esetében (Pl.: Római-part, Házhozszállítás) lesz az ömlesztett kiadás.




A Fanni büféről már értekeztem korábban, az ismétlés apropójául az szolgált, hogy Kaszásdűlőn, a már jó ideje magára hagyott, üresen álló Manhatten nevezetű kajálda helyén nyitottak egy új egységet. Mondjuk ez utóbbi számomra nem annyira egyértelmű, mert volt idő, hogy a Flórián téren napokig azt láttam, hogy zárva a kultikus éjjel-nappali hely, de aztán mintha újra nyitva láttam volna... Mindegy is, a lényeg most az új helyen van, ami egyébként teljesen kulturáltan van kialakítva, és csak az esti órákban tér át ablakon kiadós rendszerre. Bekértem egy sajtos baconös burgert és hát sajnos szokás szerint nem ájultam el a végeredménytől. A hús továbbra is eléggé eltűnik, illetve most a legnagyobb gondot számomra az indokolatlan mennyiségű rengeteg káposzta okozta. Viszont pozitívum, hogy jó rendesen meg lett mikrózva az egész, így legalább a sajt veszettül megolvadt benne és nem az volt, hogy csak potyog a földre a hideg reszelt sajt. A baconnel se nagyon találkoztam, és ugyan lehet már 600-700 forint között is burgert venni a Fanninál, azért ez a 790-es ár még így sem annyira meggyőző, hiszen kategórián belül a már oly sokat emlegetett Szentlélek téri HÉV megálló még mindig verhetetlen.





VII. Dining City Étterem Hét 2014 (ősz) EXTRA @ Fuji Japán Étterem

Menetrend szerint érkezett az Étterem Hét extra, amikor a vendégek szavazatai alapján a legjobb 10 étterem újra felkínálja a 3300 Ft-os fix áras menüt egy héten át. Ugye a mostani választott nem aratott túl nagy sikert, így egyértelmű volt, hogy muszáj lesz kárpótolni magunkat. A győztes étterembe (La Perle Noire Restaurant & Lounge) kevesebb mint 20 perc alatt elkelt az összes hely, pedig nagyon jó választékuk volt és szimpinek is tűnt az egész. Viszont az idei 4. helyezett Fujival már úgyis elég régóta szemeztünk és azért abban is kell lennie valaminek, hogy már évek óta ott van állandóan a TOP 5-ben a hely.

Tovább

Koktélrákos tészta sajtos-tejfölös mártással

Többek között a tengeri herkentyűk is, a rákok pedig különösképpen a kedvenceim közé tartoznak. Annak idején, amikor Angliában éltem, nagyon sok ilyesmit fogyasztottam napi rendszerességgel, mivel egy ilyen gyárban dolgozó lakótársam zsákszámra hozta haza ezeket. Nemrég eszembe jutott, hogy milyen jókat lakmároztunk ezekből annak idején és kedvet kaptam valami jó kis kaja elkészítéséhez e témakörben.

Tovább

Tabasco szakmai burger est

Minden azzal kezdődött, hogy Jancsa János burgerpápától (Burger Blog) - akivel a W35 erősevő versenyén ismerkedtem meg személyesen is - kaptam egy szívélyes meghívást egy a Tabasco hazai népszerűsítésére tartandó szakmai burger estre. Természetesen gondolkodás nélkül igent mondtam a meghívásra és nagyon nagy megtiszteltetésként éltem meg az egészet. Azt egyébként tudni kell rólam, hogy nagyon régóta lelkes Tabasco rajongó vagyok, szóval megkettőzött lelkesedéssel vártam a szerda estét, amikor is a GastroArt – Electrolux Élménykonyha felé vehettem az irányt.

Tovább

Itt jártam: Vadaspark Étterem, Budakeszi

A Budakeszi Vadaspark már régi kedves ismerősnek számít, nemrégiben pedig egy jó kis gyűjteményes cikkben kifejezetten ajánlották a bejárat mellett található éttermet. Na több se kellett nekem, már alig vártam, hogy újra a vadaspark felé vegyük az irányt, hogy az állatkák meglátogatása után le lehessen tesztelni az éttermet...

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil