Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

A Kobuci kert specialitása

2013. február 06. - Csabi Konyhája

A Kobuci kert Óbudán a Szentlélek tér mellett, a Fő téren található kis hangulatos hely, ahol esténként még élőzenei mulatságok is szoktak lenni. Szeptember elején, még amikor jó idő volt, a bezárás előtti utolsó hetekben sikerült elhörpölnöm itt néhány sört, illetve az igen csábítóan kinéző helyi finomságot is megkóstoltam, ami egész egyszerűen csak kobuci névre hallgat.

Tovább

Lángosozás a Blahán

A lángosról leginkább a strand, a vízpart, a fesztiválok  és még esetleg a piac jut elsőként az ember eszébe. Pedig Budapest belvárosában a Blaha Lujza téren, a Corvintető mellett van egy igazi rejtett gyöngyszem, ami ráadásul elég partibarát nyitvatartással áll az éhező vendégek szolgálatára. Már több helyről is hallottam, hogy milyen jó ott a lángos, illetve volt már alkalmam az alap verziókat megkóstolni párszor, de ezúttal valami igazán különlegesre fájt a fogam! Szerencsére az ilyen nekem való specialitásokra egy külön lap hívja fel a figyelmet, amit szemrevételezve azonnal a Parasztos lángoson akadt meg a szemem!

Tovább

Tarhonyás lecsó csabai módra

Imádom a lecsót! Van egyáltalán olyan ember aki nem? Alapvetően kétféleképpen lehet elkészíteni, van az időtakarékosabb verzió, amikor a zöldségek párolását követően néhány tojást ráütünk és ízlés szerint készre sütjük. Ezt is nagyon szeretem, de az igazán fantasztikus lecsó nekem a tarhonyás marad, nagyon nagy kedvenc, amiből természetesen nem hiányozhat a jó csabai házikolbász sem!

Tovább

Joghurtos pácban érlelt pulykamell, fahéjas padlizsánnal

A jelen írás tárgyát képező recepthez az ötletet egy nagyon kedves régi ismerősöm / volt osztálytársam, valamint az ő vérprofi és imádnivaló blogja, az Illatok a konyhámból adta, amit egyébként mindenkinek csak ajánlani tudok! A képek és a leírás alapján is igencsak kedvemrevalónak tűnt a recept, aminek a megjelenését követően nem sokkal én is elkészítettem a saját verziómat! ;) Félelemre egyedül a padlizsán adott okot, mivel ki nem állhatom, legalábbis idáig akárhányszor próbálkoztam vele, nem igazán sikerült közelebbi barátságot kötnünk...

Tovább

A Római parton #2 (Leander Terasz)

Gondolkoztam, hogy vajon írjak-e azon alkalmakról is, amikor nem minden úgy sült el, ahogy azt vártam, vagy ha éppen kifejezetten rossz élményben volt részem valahol? A kezdeti kétségeimen felülkerekedve végül rájöttem, hogy miért is ne?! Nyilván elsősorban nem az otthoni főzőcskézéseim fognak a negatív rovatban szerepelni, hiszen manapság azért nem olyan ritka dolog az, ha az ember valahol nincs teljesen megelégedve a szolgáltatással... :)

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil