Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Szereted a metalt? És az embertelenül erőset? Akkor ez a Te szószod!

Bemutatkozik a debreceni Total-Death Chili Szósz

2020. augusztus 17. - Csabi Konyhája

Kun Attila jól ismert arc a hazai undergroundban, mivel nem csak, hogy aktív koncertlátogató, de jó ideje a HEADCRUSHER Underground Music Magazine szellemi atyja, illetve az online adások műsorvezetője is. Jó ideje ismerjük egymást, jóban vagyunk, és a zenei dolgokon túl hozzám hasonlóan nagy gasztronómiai kalandor Atis és már egy ideje mondta nekem, hogy egy saját chili szószon dolgozik, ami miután elkészült, nem kerülhetett el engem sem egy tiszteletpéldány a TOTAL-DEATH névre keresztelt szakanyagból, amit ezúton is köszönök szépen.

chili1_1.jpg

Tovább

Piros bogyós házi fagyi

Jól jön ilyenkor egy kis hűsítő finomság, ráadásul csak 3 hozzávalóból, könnyen elkészíthető

A Myprotein oldalán futottam bele az ötletet adó receptbe, és a mostani kánikulai forróságban gondoltam kipróbálom, főleg, hogy igazán pofonegyszerűnek tűnt a leírás alapján. Most szokásomtól eltérően lényegében szinte teljesen betartottam a leírtakat, a végeredmény tekintetében viszont azért több ponton is más tapasztalatokkal gazdagodtam...

dsc08991.JPG

Tovább

Grillkolbászos, tojásos lecsó

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, megunhatatlan finomság

Már számtalan formában szerepelt itt a blogon valamilyen lecsó, kezdve a nálam nagy alapvetésnek számító tarhonyás verzió, de csináltam brutál csípős csirkemájas, vagy egészen extrém padlizsános lecsót is. Most, a tomboló nyár kellős közepén ismét lecsófőzésre adtam a fejem és egy mondhatni pofonegyszerű összeállítást dobtam össze, a végeredmény viszont  összességében így is egészen elképesztően finom lett. Tipikus "megúszós" étel, mondhatni...

dsc08914.JPG

Tovább

II. Csabi Konyhája & Retro Burger Party @ Budapest

Ismét fővárosi burger party, ráadásul egy régi nagy kedvenc összeállítással készülök

Tavaly szeptemberben már volt egy igazán jól sikerült közös burger estünk a Nagykörúton, most viszont a Retro Büfé eredeti helyszínén, azaz a Kis Salétrom utcai kis családias egységben kerül megrendezésre a folytatás. Ezúttal egy régi nagy favoritot, a céklás Csabi Konyhája burgert fogom újra elkészíteni, ami utoljára 3 évvel ezelőtt volt elérhető Budapesten még a Hosteles események keretein belül, úgyhogy itt volt az ideje újra elővenni, szokás szerint némi kis újítással megfejelve.

retro_reszletek.jpg

Tovább

Pizzafeltétes óriás bécsiszeletek a Don Pepe augusztusi kínálatában

Visszatért a Don Pepe Wiener Schnitzza XXL

Tavaly mutatkozott be a Don Pepe kínálatában ez a szóban forgó őrület, aminek a neve pontosan azt ígéri, ami. Azaz egy szelet óriási rántott húst pulykamellből, különböző őrült feltétezéssel megfejelve. A tavalyi összeállításokra már nem emlékszem, illetve akkor sajnos le is csúsztam róla, most viszont megfogadtam, hogy elsők között fogok lecsapni rá, a választható két ízvilág közül pedig értelemszerűen számomra a mexikói hangzott jobban! Ezúttal a békéscsabai egységben, helyszíni fogyasztással próbálkoztam, nem éppen zökkenőmentesen...

dsc08926.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása