Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Szereted a metalt? És az embertelenül erőset? Akkor ez a Te szószod!

Bemutatkozik a debreceni Total-Death Chili Szósz

2020. augusztus 17. - Csabi Konyhája

Kun Attila jól ismert arc a hazai undergroundban, mivel nem csak, hogy aktív koncertlátogató, de jó ideje a HEADCRUSHER Underground Music Magazine szellemi atyja, illetve az online adások műsorvezetője is. Jó ideje ismerjük egymást, jóban vagyunk, és a zenei dolgokon túl hozzám hasonlóan nagy gasztronómiai kalandor Atis és már egy ideje mondta nekem, hogy egy saját chili szószon dolgozik, ami miután elkészült, nem kerülhetett el engem sem egy tiszteletpéldány a TOTAL-DEATH névre keresztelt szakanyagból, amit ezúton is köszönök szépen.

chili1_1.jpg

Megmondom őszintén, kissé felkészületlenül ért az első kóstolás, és miközben a kiesni akaró szememet próbáltam a helyén tartani, a címkét olvasva nyugodtan konstatáltam kezdeti sejtésemet, hogy mi más is lehetne alapja ennek a valóban gyilkos anyagnak, mint a Carolina Reaper, amivel már jó pár igazán izzasztó kalandot és fájdalmas másnapot/aznapot sikerült átélnem. Nagyon szeretem a csípős, erős dolgokat, de az utóbbi időben belőttem a felső határt valahol a habaneronál, a fölött egyszerűen én már nem látom értelmét a dolgoknak. Persze tiszteletben tartom mások ízlését és erőbírását, szóval ha valaki egy igazán gyilkos anyagot keres és mindig úgy érzi, hogy semmi sem elég erős neki, nosza itt a nagy lehetőség! Persze azt is tudom, hogy ezt nem feltétlenül kanalazva, magában kell fogyasztani, szóval egy nagyobb kondér ételbe egy kiskanálnyi szósz még akár bele is férhet, azt hiszem a jövőben majd én is inkább így próbálkozok majd vele. Egyébként pontosan azt nyújtja ez a szósz, amit el lehet várni, illetve sejteni lehet egy ilyen anyagtól. Maximális erőfaktor egy kis kellemes ecetességgel karöltve.

gopr0369.JPG

Végül álljon itt Attila saját szavaival is egy kis bemutató kedvcsináló a szószhoz:
A „cuccot” egy Debrecen közeli arc, Danka Krisztián palackozza számunkra, aki jó ideje foglalkozik chili termesztéssel, és aki egyébként teljes önellátásra próbál berendezkedni. Fanatizmusánál mi sem jobb példa, hogy a palántái van hogy a hálószobájában várják az át/kiültetést! Az ő neve a garancia nekünk, hogy minőségi termékkel kerül szembe minden TOTAL-DEATH szószt vásárló. Sokan foglalkoznak itthon chili szósz gyártással vannak is igazán erős termékek, de úgy gondolom/gondoljuk, hogy a TOTAL-DEATH képében az egyik legerősebb/legbitangabb szószról beszélhetünk, ami ár/érték arányában is megállja a helyét a hazai felhozatalban. Brutális erővel bír, de ez is volt a cél! Ez nem kezdőknek való cucc, csakis saját felelősségre fogyassza bárki! Természetesen a külcsínre is adtunk, a névvel és a megjelenéssel a német „Thrash Metal ikon” KREATOR előtt rójuk le a tiszteletünket.

Ha valakinek sikerült felkelteni az érdeklődését a szósz iránt, egyelőre a Total-Death hivatalos facebook oldalán tudja felvenni a kapcsolatot Attilával.

chili4-horz.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5916128662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása