Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Sajtos-gombás grillszendvics

Egy tökéletes napindító csemege

2020. április 22. - Csabi Konyhája

A grillszendvics egy tipikusan olyan étel, amit a végtelenségig lehet variálni, csak az ember képzelete szab határt. Korábban Csabi Konyhája események keretein belül nagy sikerrel készítettem már grilled cheese hot dogot, és egy igencsak elvadult SMACK leveses fúziót nem számítva, hagyományos értelemben vett grillszendvicset még egyébként eddig nem csináltam. A Medve sajt oldalán figyeltem fel egy roppant guszta receptre, amihez a Szeletem névre keresztelt termékük került a szendvicsbe némi hagymás gomba társaságában. Minimálisan eltérve a videóban látottaktól elkészítettem én is a saját verziómat!

dsc08283.JPG

Tovább

Kapros-túros tészta kolbásszal és szalonnával

Sütőben összesütve és sajttal az igazi!

Korábban alkottam már valami hasonlót, ez csak később jutott eszembe, de nincs is ezzel semmi baj, mert hát ha valami igazán jó, azt a végtelenségig lehet variálni. Az alapkoncepció ugyan erősen hasonló, jelen esetben egy adag jó kis házikolbász adja meg az igazi különlegességét ennek az elvadult túrós tészta kombinációnak.

dsc08261.JPG

Tovább

Grillezett kalács aszalt szilvával és szalonnával

A legjobb dolog, ami a maradék kaláccsal történhet

Most így Húsvét után különösen aktuális lehet, hogy megmaradt némi kalács, amiből nagyon egyszerűen lehet mennyei finomságot varázsolni. Nekem az ünneptől függetlenül várta már a sorsát egy ideje a fagyasztóban pár szelet egyébként elég hitvány minőségű csíkos kalács és gondoltam itt az ideje, hogy valamit megpróbáljak kezdeni vele! Az egyszerűséget szem előtt tartva hamar összeállt a fejemben a projekt és néhány egyszerű lépéssel később egy igencsak megnyerő finomság született.

dsc08238_1.JPG

Tovább

Vegán Gyros Fesztivál áprilisban a Don Pepénél

A bőséges kínálatból a piadinát teszteltem le

Már lényegében teljesen megszokottá vált, hogy a vega/vegán vonalon nagyon beerősített a Don Pepe az utóbbi időben és az állandó étlapon is igen tekintélyes kínálattal várják az ezt az étrendet követő vendégeket és a havi akciókban is mindig előállnak valami újdonsággal ebben a műfajban. Ezúttal vegán gyros fesztivált tartanak áprilisban, aminek keretein belül ugyanazzal a feltétezéssel lehet választani hamburger, pizza, piadina, roller és kemencés szendvics témában. Mivel nagyon régen ettem már piadinát, azaz vaslapon sült ropogós lepényt, így én e mellett tettem le a voksomat, a Menyecske utcai étteremből rendelve. (2290.-)

dsc08228.JPG

Tovább

Békéscsaba legújabb gasztro fegyvere: STOP PIZZA

Jelen helyzetben külön kiemelendő, hogy csak házhozszállításos rendszerben!

A békéscsabai STOP BURGER több szempontból is nagyon kedves számomra. Egyrészt a csabai bázisom egy lakótömbben található a burgerezővel, ami persze mit sem számítana, ha a burgerek és szendvicsek ne lennének fantasztikusak, a srácok pedig ne lennének imádnivalóan jófejek, lelkesek és profik. Több ízben is írtam róluk (#1, #2, #3), 2018 végén pedig közös burger partit is tartottunk nagy sikerrel. Így aztán élénk érdeklődéssel és nem kevés izgalommal vettem tudomásul a STOP PIZZA útnak indítását idei év elején, ami kizárólag kiszállításos rendszerben elérhető, ami jelen kialakult helyzetben igencsak aktuálissá vált, sőt mi több, lényegében az egyetlen igazán fenntartható megoldásként alkalmazható teljes biztonsággal.

dsc08209.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása