Ha éppen nincsen ideje az embernek valami komolyat főzni, egy jó rántottát bármikor össze lehet dobni. Arról nem is beszélve, hogy némi találékonysággal nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, illetve a végtelenségig lehet variálni, bonyolítani a dolgokat. Ezúttal egy mondhatni klasszikus és egy talán kissé szokatlanabb formáját fogom kielemezni a rántottának.
Ugye nem meglepő módon jó sok vöröshagyma az alapja az egésznek. Ezen kívül véleményem szerint elengedhetetlen kelléke egy jó rántottának az igazi, hazai házikolbász, ami ha esetleg véletlenül mégsincs otthon (jelen esetben én is pont kifogytam), akkor megteszi a bolti is, hiszen megsütve még az átlagos műkolbász is igen ízletessé tud válni megfelelő környezetben. Ha ezen kívül mást nem is tennénk hozzá, csupán a tojásokat, már ez is megtenné egynek, de ne elégedjünk meg ennyivel! Tovább erősíthetjük rántottánkat némi szalonna hozzáadásával, amivel aztán egész biztosan garantált, hogy laktató lesz a rántotta!