Az utóbbi időben többször is olyan különlegességgel és/vagy visszautasíthatatlan ajánlattal állt elő az IKEA éttermi részlege, hogy többször is volt alkalmam tesztelni hogyan is főznek arrafelé. Ez alkalommal kettő ételt, illetve a hozzájuk kapcsolódó élményeim sorát fogom bemutatni.
Először az IKEA éttermének egyik védjegyének is nevezhető svéd húsgolyókat próbáltam ki, hiszen valami hihetetlenül alacsony áron kínálták azt... Csupán 390 Ft-ért sikerült kipróbálnom egy olyan tálat, aminek tartalma 10 db svéd húsgolyó volt választható körettel, barnamártással gazdagon és áfonyalekvárral megspékelve! Ennek megfelelően brutálisan nagy sor volt, de szerencsére azért elég jól haladt a kiszolgálás. A köret kiválasztásánál nem teljesen értettem a fiatalember kérdését, mivel volt krumpli... és krumpli. Tehát végül krumplival kértem. Amúgy baromi ízletes volt a hús, a barnamártással és a lekvárral együtt pedig különösen spéci ízvilág alakult ki.
A következő alkalommal a nyúlragun akadt meg a szemem, hiszen nem sokszor van alkalmam nyúlhúst enni, ráadásul mindez rozscipóban került tálalásra. Kihagyhatatlan ajánlat volt ez is. Iszonyatosan puha és rendkívül ízletes volt a hús, egyedül a cipóval adódott némi probléma, mert egész konkrétan olyan kemény volt az egész, hogy alig lehetett elvágni. Ha sikerült is lehasítani egy nagyobb darabot, elég komoly állkapocs munka árán sikerült megküzdeni vele csupán. Ezt leszámítva hibátlan volt a menü, mindez pedig 1290 Ft-ért.