Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Ikeás finomságok

2013. március 06. - Csabi Konyhája

Az utóbbi időben többször is olyan különlegességgel és/vagy visszautasíthatatlan ajánlattal állt elő az IKEA éttermi részlege, hogy többször is volt alkalmam tesztelni hogyan is főznek arrafelé. Ez alkalommal kettő ételt, illetve a hozzájuk kapcsolódó élményeim sorát fogom bemutatni.

Először az IKEA éttermének egyik védjegyének is nevezhető svéd húsgolyókat próbáltam ki, hiszen valami hihetetlenül alacsony áron kínálták azt... Csupán 390 Ft-ért sikerült kipróbálnom egy olyan tálat, aminek tartalma 10 db svéd húsgolyó volt választható körettel, barnamártással gazdagon és áfonyalekvárral megspékelve! Ennek megfelelően brutálisan nagy sor volt, de szerencsére azért elég jól haladt a kiszolgálás. A köret kiválasztásánál nem teljesen értettem a fiatalember kérdését, mivel volt krumpli... és krumpli. Tehát végül krumplival kértem. Amúgy baromi ízletes volt a hús, a barnamártással és a lekvárral együtt pedig különösen spéci ízvilág alakult ki.
 
 
A következő alkalommal a nyúlragun akadt meg a szemem, hiszen nem sokszor van alkalmam nyúlhúst enni, ráadásul mindez rozscipóban került tálalásra. Kihagyhatatlan ajánlat volt ez is. Iszonyatosan puha és rendkívül ízletes volt a hús, egyedül a cipóval adódott némi probléma, mert egész konkrétan olyan kemény volt az egész, hogy alig lehetett elvágni. Ha sikerült is lehasítani egy nagyobb darabot, elég komoly állkapocs munka árán sikerült megküzdeni vele csupán. Ezt leszámítva hibátlan volt a menü, mindez pedig 1290 Ft-ért.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr608577462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása