Tavasszal két éttermet is sikerült letesztelni (#1, #2) a DiningCity Étterem hét alkalmából, ami ugye annyit tesz, hogy van egy igen vaskos lista, és az ezen szereplő éttermekben 3300 forintért lehet háromfogásos ebédet/vacsorát elkölteni. Most legnagyobb bánatomra ki kellett hagynom az eseménysorozatot, de az eredményhirdetést követően bombaként robbant a hír, miszerint az első 10 étteremben lehet újrázni, illetve pótolni azoknak, akiknek kimaradt az esemény. Juhééééé! :) Hosszas és megfontolt böngészést követően végül a harmadik helyezett Vogue Hajóra esett a választás egyrészt a helyszín különlegessége miatt, másrészt pedig értelemszerűen a menüben szereplő választéknak is köszönhetően!
DiningCity Étterem Hét 2013 - Vogue Hajó-étterem, Budapest
Egyértelműen a második fogást vártam a legjobban, ami a Vogue burger volt steak burgonyával, fokhagymás fűszervajjal. Előzetesen a pincér srác rendkívül jófej módon felhívta a figyelmemet, hogy ez leginkább a pleskavicára hasonlít, amihez ajvárt és hagymát is felszolgálnak, és volt már olyan vendégük, aki ezeket az összetevőket nem szerette és kihagyta a burgerből, majd arra panaszkodott, hogy milyen semleges ízű a burger. Na én itt gyorsan megnyugtattam a srácot, hogy nem-nem, én vagyok az ilyen kajákra a legalkalmasabb ember! Mármint a fűszeres, hagymás cuccokra, amik nélkül el sem tudnék képzelni egy hamburgert. Először is kezdjük azzal, hogy leesett az állam a tál láttán, ami egyrészt borzasztó szép volt, másrészt az adag sem volt egy mini vacak. Jó gazdagon megkentem a húst ajvárral, illetve a ciabatta tetejét is megkentem a fűszervajjal, valamint az egészen apróra vágott lilahagymát is beleszórtam a burgerbe. Az első harapást követően majdnem könny szökött a szemembe, annyira tökéletes volt az egész. A húspogácsa igen masszív adag volt, az állaga pedig egész egyszerűen hibátlan. Jól meg volt sütve, de nem száradásig, kellően szaftos maradt még, a steak burgonya pedig a legjobb volt, amit valaha ettem. Nem ám valami gagyi mirelit, házi készítésű kérem szépen, amihez még pont elegendő mennyiségű ajvár maradt tunkolásra. Hmmmm... ezt még a legkomolyabb burgerező helyek is megirigyelhetik! Én már ekkor teljesen jól laktam, de azért egy picit így is csipegettem a grillezett harcsafiléből, amihez parajos galuska dukált márványsajtos mártással. Ez is valami fenomenális volt.
És végül lássuk a desszertet! Kalocsai rétes vanília sodóval, ez így önmagában még nem is olyan sokatmondó. Aztán megláttam... majd megkóstoltam... megsemmisültem. :P Ez kérem a desszertek királya! Remélem nem őrültem meg teljesen és jól érzékeltem, hogy 3 különböző töltelékkel is találkoztam, mákkal, meggyel és dióval. Mindez pedig a vanília sodóval verhetetlen egyveleget alkotott. A tányér szélén helyet foglaló kis gyümölcsöt is szépen megettem, ami nem tudom hogy mi volt, de nagyon ízlett! :) Ha ez a desszertek királya volt, akkor a fehér csokoládés kókusztorta cseresznyeraguval a királynő. Szintén mesés ízvilág, amivel nem lehetett betelni.
Összességében tehát egy igazi fejedelmi lakoma volt ez, csupa kiváló étellel és egy rendkívül szimpatikus, könnyeden előkelő környezetben. Vogue Hajó, a dobogós helyezés szerintem mindenképpen megérdemelt, köszönjük az élményt!