Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #8

2014. június 21. - Csabi Konyhája

A 8. fejezet kissé felemásra sikeredett. Egy régi ismerős helyhez visszatérve a korábbi közönyöm rajongásba csapott át, egy régi kiszemelt viszont iszonyatos csalódást okozott, egy véletlennek köszönhetően egy teljesen pozitív élményben is volt részem, míg erre a fejezetre is jutott az igazi talponálló, strandos kategóriából. Kellemes nézelődést / olvasgatást kívánok hozzá!

Balkán Burger @ Kertem, Budapest

Amikor néhány évvel ezelőtt először jártam a Városligetben található Kertemben és megkóstoltam a balkán burgert, nem estem hanyatt tőle. Persze gond nem volt vele, lehet hogy csak az én elvárásaim voltak túl magasak az ismerősi körben legenda státuszban tetszelgő étek dicshimnuszai hallatán. Aztán nemrég egy baráti búcsúztató parti BL döntő nézésével egybekötött eseménye kapcsán ismét a Kertemben töltöttem egy szombat estét és már csak kötelességtudatból is újfent megpróbálkoztam az étellel. A srácok hamar kiszúrtak maguknak, hiszen nem igazán tudtam inkognitóban maradni a folyamatos vakucsillanások közepette, így hamar beszédbe is elgyedtem velük, így meg tudtam többek között azt is, hogy egy 15 dekás húcspogácsáról van szó, ami egyébként nagyon pofásan ki van lapítva, így jól kitölti a hatalmas bucit is, amibe az ilyenkor szokásos zöldségek kerülnek, mint paradicsom és saláta. A hagymát mindenki maga adagolja, illetve a szószt is, amiből nem éppen szegényes a kínálat. Én jól megpakoltam hagymával, majd először egy kis ketchuppal, majd valahol félidőtájt egy jó adag chili szósszal is nyakonöntöttem az egészet. A burger egészen kiváló volt, ami az 1200 forintos árat tekintve pedig több, mint baráti. A zsemle és a hús is remek volt, igazából egy rossz szót sem tudok és nem is akarok mondani rá, csak ajánlani tudom magát a helyet és a burgert is!
 
Cheddar Burger @ BRGR, Budapest 

A helyszín továbbra is a Városliget, és ezúttal egy régi kiszemeltet sikerült kipipálni a listámon. A megboldogult Lizsé helyén nyílt ez a burgerező tavaly nyáron és egy kiadós fürdőzést követően adta magát a dolog, hogy teszteljem az ügyet. Elég sokan voltak a kora délutáni órákban, lényegében mindenki külföldi. Hát igen, elég előnyös helyen van a BRGR, ami azért az árakon is látszik. 690 (!) a korsó Dreher, az alap burger pedig 1190 Ft. Eléggé meglepett az infó, miszerint csupán 10 dekás húspogácsa kerül a zsemlébe, én pedig rövid mérlegelés után a Cheddar Burger mellett döntöttem. A sorszámokat magyarul és angolul is bemondják, elég pörgős volt egyébként a kiszolgálás, nem kellett sokat várni. A tálalás maga, az újságpapír és a nedves törlőkendő pluszpont, de sajnos ennyi. A burger nem volt túl termetes, viszont elég gusztán nézett ki, bár a hús igencsak eltűnt a buciban, az első harapások során lényegében csak az üres zsemlét ettem, ami egyébként annyira nem varázsolt el. A húst kérdés nélkül teljesen átsütötték és iszonyatosan sós volt, mást nem is igazán éreztem az egészben. Én elég sósan szeretek enni mindent, de ez már nekem is zavaró volt. Sajnos csalódás volt az élmény.

A születésnapom alkalmából összeállított programsorozat keretein belül egy kiadós esztergomi túrázás félidejében a határátkelés előtt született meg az ötlet, miszerint jó lenne gyorsan harapni egyet, így aztán az utunkba kerülő Nautilus Hajós Bárnál keresve se találhattunk volna szimpatikusabb helyet. Ráadásul már messziről kiszúrtam a Rotburger logót, ami ugye egy ideje már az egyik kedvenc házisöröm, így minden adva volt egy jó kis gasztroélményhez. Nem sokkal dél utáni érkezésünkkor mi voltunk az egyetlen vendégek és helyet is foglaltunk az egyik benti asztalnál. Az idő nem volt túl barátságos, de túléltük. A étlap minden elemét kipróbáltam volna legszívesebben halastul, lángosostul, stb... Végül a hamburger mellett döntöttem és kíváncsian vártam az eredményt. Ránézésre hibátlannak tűnt az egész, rendkívül guszta burger, kis saláta mellette, rengeteg krumpli és egy kis tálkában választható szósz, ami jelen esetben chilis majonéz volt. A krumpli persze mirelit, de amúgy nem okozott gondot, ellenben a halas mellékíz már inkább. Annyira nem tört meg, de azért erre jó lenne ügyelni! A burger egyébként teljesen rendben volt. A zsemle kifejezetten finom, aminek az alja ketchup+mustár kombóval lett megkenve, erre jött a saláta, majd a kissé semleges ízű husi, majd az ubi+paradicsom kombó. Kiadós kis lakoma volt ez, 1490 Ft-ért. A szósz kifejezetten gyilkos volt, amit persze gyermeki lelkesedéssel mártogattam ki a krumplival. Ugyan a burger nem volt kiemelkedő, mégis bátran ajánlom mindenkinek a gazdag ételválaszték, az exkluzív helyszín és a remek sörök miatt is a Nautilust!


 
King Burger @ Hambi - Bambi Büfé, Szeged

Erre az összeállításra is jutott egy a strandos kategóriából, mentségemre szóljon, hogy Pünkösd vasárnap a szegedi buszállomáson nem volt túl sok választási lehetőség, így túl sok reményt nem fűzve a gasztronómiai katarzishoz, azért beválasztottam egy King Burgert (960.-) biztos ami biztos alapon, aminek tartalma dupla hús, saláta, hagyma, paradicsom, uborka, paprika, sonka, szalámi, gomba, chili (-ezzel mondjuk nem találkoztam), sajt, valamint ketchup és mustár. Persze az alapanyagok egytől egyig tömegtermékek voltak és az ízvilág se mutatott túl az ilyen szituációkban várhatón, így igazából teljes közönnyel majszolgattam el az egyébként borzasztó kiadós adagot. Hát igen, legalább nem maradtam éhes, az már egyszer biztos. A teljesség kedvéért megjegyzem, hogy baromfi és marha húspogácsa közül lehet választani.

Eme összeállítás abszolút győztese tehát egyértelműen a Kertem Balkán burgere lett! :)


Burger Mustra #1 [Magic Burger, Retro Amerika Étterem (Pécs), ...]
Burger Mustra #2 [Zöld Pardon, Kaja.hu, ...]
Burger Mustra #3 [Bodega, Burger House, Belfrit, ...]
Burger Mustra #4 [W35, Kandalló, Bajor Söröző] 
Burger Mustra #5 [Pig37, Burger House, Attaboy!, Roni]
Burger Mustra #6 [Véndiófa, Rendelő, Hamburger Bár, Speed] 
Burger Mustra #7 [Bubba's Water Grill, Fanni Büfé, Monkey's Cafe & Bar, Kandalló Kézműves Pub]

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr258577252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Névtelen 2016.04.02. 06:27:20

hát igen... a balkán burger még mindig pusztulat finom. a maga egyszerűségével lenyom bármit. már paradicsomot se raknak bele - de nem is igazán hiányzik. ami viszont nekem néha igen, az a barbecue-szósz. megkóstolnám vele, kár, hogy nem tartanak.
süti beállítások módosítása