Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Paradicsomos-tonhalas penne

2014. július 22. - Csabi Konyhája

Az utóbbi időben se időm, se lehetőségem nem volt arra, hogy új recepteket próbálgassak. Hiszen ha épp nem a Csabi Konyhája élőshow valamelyik alkalmán tüsténkedtem, akkor vagy valamerre kirándulni jártam, vagy épp hazalátogattam Békéscsabára, majd onnan egy raklapnyi házikoszttal tértem vissza a fővárosba és semmi nem indokolta, hogy nekiálljak főzni. Mindeközben pedig 1-1 tesztelés azért belefért néhanapján. Most viszont úgy adódott, hogy bizony újra hazai terepen kellett főzőcskéznem és egy régóta tervezett ételnek estem neki.


Kezdésként felkockáztam apróra két kisebb vöröshagymát, lereszeltem 3 gerezd fokhagymát és nekikezdtem egy lábasnyi víz forralásának. A hagymát egy kis olívaolajon üvegesre pirítottam, 1 tk ételízesítővel és némi frissen őrölt borssal fűszereztem. A végén hozzáadtam a fokhagymát is, majd néhány perc után ráöntöttem a fűszeres paradicsomszószt, ami már elég régóta a polcomon pihent és várta a megfelelő alkalmat a bevetésre. Elég menő kis Bertolli szósz volt (400g), amihez néhány percnyi rotyogtatás után egy konzervnyi (130g) félbevágott lazackrémmel töltött olívabogyót is borítottam. Újabb néhány perc elteltével pedig jöhetett az olajos-chilis tonhal (120g) és 1tk szárított petrezselyem. Pár perc múlva, mire a tészta is kifőtt, összeborítottam és jól összekevertem az egészet. Tálaláskor pedig még egy kis füstölt-chilis reszelt sajttal megbolondítottam az egészet. Ismét sikerült nagyon gyorsan nagyon finomat főzni! ;)




A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr408577246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása