Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Visszatérés a Kis Parázsba!

2014. december 08. - Csabi Konyhája

A tavalyi év nagy felfedezése volt számomra a Király utcában található Parázs Thai Leves & Wok Bár, ahol két fantasztikus leveskóstolásnak köszönhetően egyből óriási rajongó lettem. Nem sokat váratott magára a főételek kipróbálása sem, erről olvashattok az alábbiakban. A teljes képhez hozzátartozik az is, hogy az elsőként olvasható finomság után csak egy évvel később sikerült újra eljutnom a Parázsba és egy újabb főétel kóstolásával befejezni ezt a majdnem elfeledett cikket...

Valamelyest a nyitási idő előtt sikerült megérkezni, de mivel nyitva volt az ajtó, így teljes természetességgel huppantunk le az egyik asztalhoz. Nem sokkal érkezésünk után tudomásunkra is hozták hogy még nincsenek nyitva, de semmi gond, nyugodtan válasszunk, legfeljebb előfordulhat, hogy a szokásosnál majd egy picit lehet, hogy többet kell várni. Hosszas és alapos gondolkodást követően végül a B13-as versenyzőre esett a választás: Pad Pet Kaang Luang Koong, azaz rák, cukkini, fafülgomba, bambusz, bazsalikom, sárga curry pasta, chilli jázmin rizzsel. (1850.-) Igazából nem éreztük, hogy többet kellett volna várakozni, egész hamar megérkeztek a fogások. Természetesen már látványban is borzasztó erős volt az étel, amiről viszont az első falat után hirtelen nem tudtam megmondani, hogy mit is gondoljak. Kissé furcsa volt a levesekhez képest visszafogottabb ízvilág, viszont az a helyzet, hogy minden egyes újabb falattal egyre inkább kezdett előjönni mindennek az íze és a végére egy bombasztikus egyveleggé állt össze az egész. A kedvencem a fafülgomba volt, azonnali rajongó lettem, de az igazi nagy sikere egyértelműen a kis rákocskáknak volt, amiből szerencsére jó sok helyet kapott a tányéron. A többi zöldség is nagyon finom volt, ahogy a szósz is, az én ízvilágomhoz hozzáigazítva nekem azért a rizst meg kellett sóznom, de ezt természetesen nem lehet negatívumként felhozni. Hiszen sózni mindig könnyebb, mint kezdeni valamit egy elsózott cuccal.
Az újabb látogatás alkalmával rögtön feltűnt néhány változás. Például most már nem flyerekből kell kiválasztani az ételt, hanem van rendes laminált menülap, ami egy egységes 200 forintos emelést mutatott az eddigi árakhoz képest, illetve eléggé megnőtt a pult mögött tüsténkedő személyzet száma. Egy viszonylag hosszabb gondolkodást követően végül a B21 Pla Muk Naam Prik Pao mellett tettem le a voksom, ami a következőket jelentette: sült tintahal édes bazsalikommal, chilivel, hagymával, jázminrizzsel. Mindez 2080 forintért.
Eléggé meglepett, hogy egy kissé túlságosan is hamar megérkezett az étel, de szerencsére nem volt semmi gond az elkészült művel. Elég bőséges és ízletes is volt. Mondjuk az igazat megvallva a szójaszósz egy kissé túlságosan is uralkodó volt az ízvilágban, azért panaszra még így sem volt okom. Legközelebb ha erre járok, biztos vagyok benne, hogy ismét valami jó kis levesre fogok majd beugrani!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr448577182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása