Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #28 - Spirit Food, Budapest

2015. január 20. - Csabi Konyhája

Elérkezett az idő, hogy végre szemügyre vegyem a Kolosy tér és környéke messze földön híres kínálatát! Kezdésként az EdVino borbár és bisztróban alapoztuk meg a hangulatot néhány egészen kiváló sörkülönlegességgel, majd nemes egyszerűséggel átballagtunk a közvetlen szomszédságában található Spiritbe, aminek kínálatából korábban már rendesen felkészültem egy BurgerBlogos cikknek köszönhetően, így nem is választhattam mást, mint a névadó burgert!



Ami egészen különleges a dologban, hogy a pulton kihelyezett kis cetliken kell beikszelni, hogy milyen feltéteket kérünk bele, egészen pontosan hetet. Én a pirított hagyma, jalapeno, jégsaláta, amerikai káposztasaláta, paradicsom, bacon, sajt összeállítás mellett tettem le a voksom, így utólag mondjuk a jégsalátát kicsit indokolatlan választásnak ítélem meg, de ez legyen a legnagyobb baj. Rengeteg különféle szósz közül lehet még választani, amik nagyon jól mutatnak a befőttes üvegekben a pulton. Végül egy ötféle borssal megspékelt mustáros szószt kértem. Sokat nem is kellett várni, 10 percen belül el is készült a mű, ami egy elég pofás összeállítás képében öltött testet. A zsemle az édes buci vonalat képviseli, ami jelen esetben nagyon jól működik. Ugyan a hús csak 10 dekás és a laposabb, teljesen átsütött fajta, mégsem tűnik el a rengeteg összetevő között. Nagyon jó ötlet volt a pirított hagymát a hús alá helyezni és nekem nagyon bejött az is, hogy a coleslaw belekerült a buciba és nem külön van. Igaz, ennek köszönhetően ömlik kifelé a lucsok mint annak a rendje, de azért annyira nem veszélyes módon. A mustáros szósz is tökéletes választásnak bizonyult és a sajt is kellő mennyiségben képviselteti magát ahhoz, hogy kellemesen nyúljon minden egyes harapásnál. A jalapeno is nagyon jó kis pluszt adott az egészhez, és ez így összességében ebben a formában 1260 forintért nagyon korrekt! Mivel elég éhes voltam, igazából még egy adag krumplit el tudtam volna viselni, de azért éhen így sem maradtam. Teljesen korrekt tehát a hely, jó kis választékkal (vannak még hot-dogok, bagettek, csirkeszárnyak és oldalas is, csak hogy párat megemlítsek), így aztán elég esélyes, hogy előbb-utóbb én is visszatérek!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr448577146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása