Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #85 - Buddies Burger, Budapest

2016. március 07. - Csabi Konyhája

A Kálvin tér közelében, a Kecskeméti és Magyar utca találkozásánál található Buddies szintén a listámon figyelt már egy ideje és többször, több helyen is belefutottam a névbe korábban, legyen az egy róluk szóló cikk, vagy valamilyen reklám. Egy vasárnapi könnyű ebéd apropóján tértem be kis egységükbe, ami leginkább egy klasszik büfére hasonlít. A belső design mondhatni elég minimalista, talán egy picit lehetne még dolgozni rajta, de igazság szerint ez legyen a legnagyobb gond, úgy voltam vele...

A pult mögött nagyon készségesen mesélt a fiatalember a burgerekről, miközben vadul tanulmányoztam a kínálatot a kihelyezett szórólapok egyikén. Igazság szerint olyan nagyon egetrengető őrült összeállítások nem képviseltetik magukat, de azért így is sikerült két elég szimpatikus egyedet kiszúrni: Best Buddy és Extra Buddy, ezeket be is kértük, mivel másodmagammal érkeztem, így simán mehetett a felezéses stratégia, haha. Egyébként háromféle húsmérettel lehet kérni (10, 15, 20dkg), mi az arany középutat választottuk, így került 1200 forintba egyenként mindkét burger.


Kb. 10 perc elteltével el is készültek a hambik. A zsemle így első ránézésre elég egyértelmű volt, hogy nem egy spéci pékség legfrissebb kreálmánya, viszont az efféle zsemlék iránt táplált ellenérzésem jelen esetben megcáfolásra került, mivel kiválóan működött, és jó értelemben volt egy nagyon könnyed keret, ami mégis mindvégig egyben tudott maradni. És nem csak a zsemle volt könnyed, hanem valahogy az egész szendvics iszonyatosan lédús, szaftos volt, amiben persze nagy szerepet játszott a tökéletesen mediumra sült hús, a remekül teljesítő zöldségek és a jó sok szósz. A Best Buddy-ból ugyan a mediterrán paradicsomszószt annyira nem éreztem ki, bár a majonézzel együtt nagyon jól csucsogóssá tették az összeállítást. A bacon se kapott kitüntetett szerepet az ízvilágban, viszont az ilyen esetekben alap felszerelésnek számító jégsaláta-lilahagyma-paradicsom trión felül a jalapeno kiválóan hozta a kötelező pluszt. Igazából nem voltak különösebb elvárásaim, de ez bizony egy nagyon korrekt kis burger volt, ami mondjuk egy kevésbé éhes állapotban nagyon jól tud esni a burgerre vágyó embernek, de a farkaséhséget nem fogja maradéktalanul megszüntetni.



Az Extra Buddy burger egyébként füstölt sajttal és füstölt chilis majonézzel és házi BBQ szósszal támad és bizony egy nagyon jó kis édeskés, füstös ízvilágot ad az egésznek, de mégsem vált zavaróvá a jelenléte,  nagyon szimpatikus volt az is! Összességében tehát nagyon kellemes kis meglepetést okozott a Buddies, ahol most van egy spéci havi ajánlat is Húsvét apropóján, még az sem kizárt hogy emiatt rövid időn belül én is visszatérjek!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr248576832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása