Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #95 - TERMINAL, Budapest

Kétkezes hamburger előkelő környezetben.

2016. április 25. - Csabi Konyhája

A TERMINALról előzetesen nem voltak túlzottan bő ismereteim, mindössze egy BurgerBlogos cikkben olvastam róluk, de az ott leírtak igencsak meggyőztek arról, hogy előbb-utóbb nekem is érdemes lesz ellátogatnom az Erzsébet téren található igencsak impozáns épületbe. Bár a hely maga igen nagy alapterületű, mondhatni óriási befogadóképességgel (120+ fő), de azért szombat este lévén jó ötletnek tűnt asztalt foglalni előtte. Jól is tettem, mivel a hallottak alapján közel az utolsó asztalok egyikére sikerült lecsapni...

dsc06791.JPG

Az étterem maga egyébként nem a burgerekre specializálódott, mindössze egy hamburger képviselteti magát az egyébként igen változatos étlapon, és a hely maga sem éppen a zsírszagú büfé vonalon mozog, ezzel én is teljesen tisztában voltam előzetesen. Ez egy olyan hely, ahova akkor ül be az ember, ha egy kicsit elegánsabbra, menőre vágyik és nem nem sajnálja ha a megszokottnál kicsit jobban zsebbe kell nyúlni a számla kiegyenlítésekor.

Mivel céltudatosan érkeztünk, nem kellett sokat gondolkodni, be is kértük a burgereket, és végül csak egy adag sültkrumplit kértünk, mivel meg lettünk győzve arról, hogy a hamburger bizony hatalmas lesz. A rendelésünk felvétele egyébként rendkívül vicces és jópofa módon zajlott és az egész ottlétünk alatt jó hangulatban telt a vendég-vendéglátó kommunikáció. Viszont a pad, amin ültem elég hamar rettentő kényelmetlennek bizonyult, és kissé furcsálltam is egy ilyen helyen. A sörválaszték talán lehetne picit emberesebb, végül egy korsó hidegkomlós Dreher mellett tettem le a voksomat. A várakozási idő közben egy egészen váratlan meglepetésben részesültünk, miszerint kis tálkákban medvehagymás szárított paradicsomos vajat kaptunk némi álomszerűen puha, friss kiflivel. Váó! Ez így elég erős kezdésnek bizonyult.

dsc06780.JPG

Végül a hamburgerek is megérkeztek végre és bizony látványban igen erősnek bizonyult az összeállítás. A rendelésnél megkérdezték, hogy mennyire kérjük átsütve a húst, a mediumot pedig elég jól sikerült hozni, illetve ízügyileg is teljesen korrekt volt. A burger egyébként nincs túlbonyolítva: a 20 dekás húspogácsán kívül a szokásos zöldségek (paradicsom, saláta, hagyma), bacon, cheddar sajt és jó sok szósz alkotja az összeállítást, mindez pedig egy kellően csucsogós hamburgerré állt össze. Igazából belekötni nem tudnék semmibe, viszont a nagy katarzisnak jelét sem éreztem. A 2490 forintos ár (+szervizdíj) nyilván a hely eleganciájának és a lokációnak is köszönhető, de még így is azért rezeg az ár/érték léc rendesen. Mondjuk BurgerCard felmutatásával 10% kedvezmény jár a burgerre.

Viszont nincs mit szépíteni, a totális csalódást a krumpli okozta, főleg a BurgerBlogos cikkben látottakhoz képest. Ugyan nincs a kockázott krumplival semmi bajom ilyen esetekben, de ha már "menő" helyről beszélünk, a tálka alján összegyűlt égettebb apró krumplimorzsák sokasága azért nem volt annyira menő... Összességében a nagy leborulás tehát elmaradt, az összbenyomás alapján nem hagyott túl mély nyomokat bennem a TERMINAL.

dsc06781.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr988652028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása