A különböző tésztaételek iránti rajongásomnak már sokszor, sokféleképpen hangot adtam korábban és most kicsit kiszakadva a piteőrületből egy valamelyest hagyományosabb étel elkészítésébe fogtam, amit a maga egyszerűségével, de az alapanyagok nagyszerűségével és egy tökéletes harmónia megtalálásával azonnal szívembe zártam.
Kezdetként apróra kockáztam két paradicsomot (26dkg), félbevágtam 10dkg olívabogyót (én márványsajttal töltöttem használtam most), illetve 18dkg szárított paradicsomot is kisebb darabokra vágtam. A szárított paradicsom megmaradt fűszeres olaját felmelegítettem egy lábasban, majd hozzádobtam a paradicsomot is és fedő alatt, időnként megkeverve 10 perc alatt tökéletesen puhára pároltam, miközben gazdagon fűszereztem tarkaborssal, némi sóval, valamint 3 csipet szárított bazsalikommal és 2 csipet oregánóval. Ezután az olívabogyó és a szárított paradicsom is a lábasba került és belemorzsoltam 10dkg kéksajtot. A sajt elolvadása után még 1-2 percig rotyogtattam, majd jöhetett 5dl főzőtejszín (20%), illetve ekkor egy fél szerecsendiót is reszeltem a szépen alakuló mennyei alapomhoz. Ha már jól rotyog az egész, akkor jöhet a reszelt trappista sajt (10dkg), legvégül pedig az apróra vágott mozzarella sajt (200g) is. Igazi sajtfieszta ez!
Az időközben kifőtt penne tésztával (500g) jó alaposan összekeverjük. Tálalásnál én még némi pirított baconnel is megszórtam. Egészen elképesztően krémes lett az egész, ezt gondolom nem kell különösebben magyarázni, miközben finoman pikáns az egész a fűszerektől és a szárított paradicsom + olívabogyó kettőse is elég vad, extra ízeket varázsol minden egyes falathoz. Sajtimádóknak erősen ajánlott ez a recept! (5 adag)